Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 maart 2016

Leren omgaan met geld

Afbeelding (boven)

Eén op de vijf mbo-studenten heeft een schuld
Uit recent onderzoek van Nibud blijkt dat één op de vijf mbo-studenten een schuld heeft. Van alle mbo-studenten heeft 21% geld geleend bij anderen of bij DUO. In 2011 was dit nog 17%. En niet alleen het aantal mbo-studenten dat leent is gestegen, ook het bedrag dat zij lenen is steeds hoger geworden. Gemiddeld zitten studenten inmiddels op een dikke € 3,500,- en dat is een verdubbeling ten opzichte van 2011.

Financiële educatie met Jouw Schuld = Jouw Schuld?
De gemeente Groningen maakt zich zorgen om het toenemende aantal studenten met een schuld. Daarom hebben de gemeente Groningen (Groningse Kredietbank), DUO en de mbo-instellingen Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting de handen ineen geslagen door de campagne Jouw Schuld = Jouw Schuld? op te zetten. Deze campagne zet in op financiële educatie en hulp bij geldproblemen. Het doel is om de financiële zelfredzaamheid van studenten op het mbo te vergroten.

Met de campagnedag in Martiniplaza op dinsdag 15 maart wordt het startschot gegeven van de campagne Jouw Schuld = Jouw Schuld?. Dit startevenement wordt vóór en dóór studenten georganiseerd. Ook studenten van Terra MBO spelen een rol in de organisatie van de campagnedag in Martiniplaza. Zo hebben studenten van de opleiding Bloem & Design de aankleding van de zaal in Martiniplaza op zich genomen.

Themaweek Week van het Geld
De campagne Jouw Schuld = Jouw Schuld? valt samen met de 'Week van het Geld', die van 14 tot en met 18 maart plaatsvindt. Het doel van deze themaweek is om jongeren te leren hoe zij het beste om kunnen gaan met geld. Door al op jonge leeftijd te leren om te gaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De startdag van de campagne Jouw Schuld = Jouw Schuld? wordt op dinsdag 15 maart 2016 georganiseerd in Martiniplaza in Groningen. Het evenement duurt van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Deel dit op