Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 29 januari 2019

Leeromgeving van de toekomst – een minisymposium

Afbeelding (boven)

Deze vraag staat centraal op het minisymposium dat Onderwijsgroep Noord organiseert op donderdagmiddag 28 februari. Collega’s uit het onderwijs, vertegenwoordigers van gemeenten en adviseurs huisvesting gaan samen verkennen in welke omgevingen we in de toekomst leren en ontwikkelen. 

“Wij bouwen scholen voor een periode van 40 jaar, maar niemand weet hoe het onderwijs er over 15 jaar uitziet. Onderwijsontwikkeling gaat razendsnel. Het woord ‘school’ dekt niet meer de lading, ik spreek liever van een leeromgeving, een visie op ander onderwijs. Onderwijs als verbindende kracht tussen leerlingen, bedrijfsleven en werknemers”, aldus Ton Wennink, lid College van Bestuur van Onderwijsgroep Noord. “Wij willen dit thema graag met anderen bespreken en daarom heeft onze afdeling huisvesting & facilitair dit minisymposium georganiseerd.”

De deelnemers worden geïnspireerd door twee gastsprekers. Herma Kerssies, architect gespecialiseerd in schoolgebouwen en omgevingspsychologie én Coen Pots, verbinder van onderwijs en omgeving en auteur van het boek ‘Navigeren met het Hart’. Natuurlijk komen ook de ervaringsdeskundigen aan het woord: leerlingen en studenten.

Geïnteresseerden uit het onderwijs kunnen zich nog aanmelden via ogn-academie@onderwijsgroepnoord.nl. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Het minisymposium vindt plaats op 28 februari 2019 van 13.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur.
Locatie: Onderwijsgroep Noord, Hereweg 101, 9721 AA Groningen. Er is voldoende parkeerruimte.

Deel dit op