Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 27 januari 2016

Leerlingen Terra strijden om titel Nationaal kampioen tuinaanleg

Afbeelding (boven)

In de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg nemen Herman Visscher en Theodoor Kuijers het die dagen op tegen andere teams van jonge leerling-hoveniers. Het doel is om een deelnameplaats veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch. Met hun deelname laten Herman en Theodoor zien dat het vak hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Tijdens de voorronde worden de talenten van leerling-hoveniers op de proef gesteld. Zij leggen een tuin aan, waarin ze te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Denk hierbij aan het uitzetten van maten en peilen en het bewerken en aanbrengen van natuursteen en/of beton voor trappen. Daarnaast wordt beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken, vaste planten en/of eenjarige. De leerlingen moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. De wedstrijd is van hoog niveau, een vakkundige jury beoordeelt namelijk de vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd. De winnende teams uit de kwalificatieronden zullen tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 25 februari tot en met 28 februari 2016 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Het winnende team mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen en de deelnemende AOC’s. Het ministerie van Economische Zaken, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarktbeleid, AOC-Raad en Skills Netherlands/Skills Heroes maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. Terra Meppel doet mee om haar leerlingen praktijkervaring te laten opdoen en de mogelijkheid te bieden om vakmanschap te tonen.

Deel dit op