Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 24 maart 2015

Leerlingen Terra Meppel knappen Belevingspad Staphorst op

Afbeelding (boven)

Regioleren is ondernemend onderwijs. Het begint bij een opdracht van klanten uit de omgeving van de school. Leerlingen werken vraaggestuurd aan een praktijkgerichte oplossing. Dit doen de leerlingen vanuit een studentstichting. Leerlingen kunnen zelf kiezen waarmee ze aan de slag gaan. Gecoacht door docenten werken de leerlingen aan acquisitie, planning, calculatie, management en uitvoering.

De leerlingen werken vanuit een eigen stichting, die als bedrijf wordt bestuurd. En zoals in elk bedrijf is er een structuur. Deze structuur bestaat uit de directie, het secretariaat, de afdeling financiën, acquisitie, communicatie, personeel & organisatie, ICT en facilitair.

Stichting Groen & Vee Advies is een groep MBO leerlingen van Terra Meppel. De stichting is samengesteld uit leerlingen van verschillende opleidingen zoals Tuin, Park en Landschap, Bos- en Natuurbeheer, Groen, Grond en Infra en Veehouderij.

De leerlingen hebben de handen flink uit de mouwen gestoken en hebben de muziekhut, het doolhof en het blotevoetenpad deels of geheel vernieuwd. Het doolhof heeft zelfs een geheel nieuwe plek gekregen verderop in de route. Vanaf eind december waren 9 toppers van Stichting Groen & Vee Advies elke maandag op het pad te vinden, 16 maart zijn alle projecten opgeleverd.

Op dit moment zijn drie van de tien objecten aan het pad door de leerlingen op de schop genomen. Er is een goede kans dat Stichting Groen & Vee Advies nog drie onderdelen aan mag gaan pakken, er moeten nog een paar knopen doorgehakt worden.

Deel dit op