Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 4 december 2014

Leerlingen AOC Terra doen onderzoek voor Vereniging van Dierenartsassistenten

Afbeelding (boven)

Vedias is de beroepsvereniging voor paraveterinairen (dierenartsassistenten). De vereniging had de opdracht neergelegd bij AOC Terra MBO Meppel. De leerlingstichting LIFE is vervolgens enthousiast met de opdracht aan het werk gegaan. Stichting LIFE bestaat uit een aantal leerlingen van AOC Terra MBO Meppel die werken aan opdrachten vanuit bedrijven en overheden vanuit de regio (regioleren). Op deze manier maken de leerlingen kennis met het bedrijfsleven en krijgen ze inzicht in de branche waarin de jongeren later werkzaam zullen zijn.

Er is een enquête is verstuurd naar 51 dierenartspraktijken. De respons hierop was erg goed: maar liefst 45 assistentes hebben gereageerd. In eerste instantie richt het onderzoek zich op de provincie Drenthe en Overijssel, de bedoeling is om dit na verloop van tijd uit te breiden tot heel Nederland. Uit de enquêtes zijn een aantal opvallende uitslagen gekomen. Zo is gebleken dat 49% van de assistentes 10 tot 25 uren per week werkt. Verder viel op dat 53% van de ondervraagden direct als paraveterinair aan het werk is gegaan en dat 45% van de ondervraagden via een stage aan het werk is gekomen.

Onder de deelnemende praktijken werd een prijs verloot. Uiteindelijk heeft dierenartsencombinatie Zuidoost Drenthe in Coevorden de prijs ontvangen (zie foto).

Deel dit op