Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 4 december 2014

Klimcursus in België

Afbeelding (boven)

Het klimprogramma was divers. Van het redden van een collega uit de boom, werken met touwen, werken met de lockjack (een mechanisme dat de schuifknoop volledig vervangt en toepasbaar is bij verschillende klimtechnieken voor een simpele en snelle afdaling) tot veel en tot op grote hoogte klimmen. Het hoogste punt was 18 meter.

Correct knopen leggen is van groot belang, van levensbelang. Daarom stond dat onderdeel ook elke dag op het programma. De theorie uit een tweetal boeken en natuurlijk eindeloos knopen oefenen. Het theoretische examen knopen leggen werd donderdag afgenomen; iedereen geslaagd! Dat betekende dat ook iedereen op mocht voor het praktische examen op vrijdag. Binnen dertig minuten moest een parcours klimmend afgelegd worden. Deed je er langer over dan kreeg je je certificaat niet… Blijkbaar heeft het zevental goed gewerkt, want de leerlingen zijn allemaal geslaagd. 

De leerlingen uit Meppel kijken terug op een zeer geslaagde, leerzame en gezellige week waarin ze hun toekomstige professionele netwerk uitgebreid hebben, taalvaardiger zijn geworden en een aantal competenties rijker zijn.

Deel dit op