Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

José Meems van Terra MBO Emmen wint voorronde Skills Heroes

Afbeelding (boven)

De voorronde vond plaats tijdens het OGN congres in Assen, waar circa 600 leraren, docenten en medewerkers van Onderwijsgroep Noord, Terra, Dollard College en rsg de Borgen aanwezig waren. Onder tijdsdruk en veel belangstelling van de aanwezigen deden in totaal vier studenten mee aan de voorronde voor de vakrichting Bloembinder. Nynke Pietersma en Elvira Stoppels van Terra Groningen en Tessa de Jong en José Meems van Terra Emmen.

De studenten hadden minder dan drie uur de tijd om een lichaamsdecoratie en bruidswerk te maken met bijpassend pinterestbord. Het werk van de studenten werd beoordeeld door een vakjury bestaande uit: Grietje van der Velde en Sjouke Bouius. Bij de beoordeling eindigende de studenten heel dichtbij elkaar. José Meems eindigde met een kleine voorsprong op de eerste plaats.

“Ik vind het een hele ervaring dat ik mee heb gedaan. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik ga heel erg mijn best doen tijdens de halve finale!”, vertelt een blije Jose. De komende tijd gaat Jose zich samen met haar docenten voorbereiden op de halve finale. In de halve finalestrijdt zijtegen studenten van andere mbo-instellingen. Uiteindelijk gaan de winnaars hiervan door naar de landelijke finale, Skills The Finals, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in de vakrichting Bloembinder.

Skills het grootste beroepenevent van Nederland 
De Skills wedstrijden komen tot stand door samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. Ruim 10.000 mbo'ers doen mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen. Deelname aan de vakwedstrijden van Skills Heroes past binnen de excellentieprogramma's van Terra: het geeft studenten een kans om hun talenten te laten zien en tijdens hun opleiding extra uitdagingen aan te gaan. Binnen Terra MBO is Marjan Nijenbanning-Pot aangesteld als Skills-coördinator.

Media/Afbeeldingen/Nieuws/2019-2020/jose.png
Deel dit op