Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 4 december 2014

Het trekkerrijbewijs gaat veranderen!

Zwaarder en duurder
Tot en met 2014 kun je nog het trekkercertificaat halen. Voor het certificaat wordt het theorie– en praktijkexamen afgenomen door een examinator van AOC Terra. De kosten daarvan zijn nu nog zo’n € 250. Vanaf 1 januari 2015 wordt het theorie- en praktijkexamen voor het T-rijbewijs veel zwaarder en duurder. De examens worden dan niet meer afgenomen door iemand van school, maar door een examinator van het CBR. Ook kunnen de examens nog maar op een aantal aangewezen locaties in Nederland worden afgenomen. Er wordt dan heel streng gekeken naar verkeersinzicht. Voor je examen kunt doen, zul je eerst lessen moeten volgen,net als voor het B- of C-rijbewijs. Naar verwachting gaan de lessen en examens in de nieuwe situatie tussen de € 2.000 tot € 3.000 kosten!

Ben je 16 jaar of ouder of word je 16 jaar voor 1 november 2014, dan adviseren we je om via de administratie van AOC Terra te regelen om het trekkercertificaat nog dit jaar te halen. Wacht daarmee niet te lang, omdat er kans is dat er heel veel leerlingen nog dit jaar willen afrijden. Het kan zijn dat er een wachtlijst komt. Wie zich als eerste heeft aangemeld, krijgt dan voorrang. Ben je voor 1 januari al 18 jaar, dan kun je ook overwegen om meteen voor het B-rijbewijs te gaan.

Iedereen die voor 1 januari 2015 het trekkercertificaat heeft, krijgt 1 jaar de tijd om dit om te wisselen voor een T-Rijbewijs. Iedereen die voor 1 januari 2015 een B-rijbewijs heeft, krijgt nog 10 jaar de tijd om bij het vernieuwen daarvan een T-rijbewijs (aantekening) te krijgen. Heb je al een trekkercertificaat? Wees er dan zuinig op. Vanaf 2015 worden er geen duplicaten meer verstrekt. 

Deel dit op