Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 27 september 2018

Hallo MBO bezoekt vmbo’s

Afbeelding (boven)

Met de voorlichtingscampagne Hallo MBO bereiken de vijf noordelijke mbo-scholen de vmbo-leerlingen persoonlijk. Tijdens het bezoek aan de vmbo-school wordt een presentatie gegeven over het mbo en ontvangen de leerlingen een tasje met daarin informatie over de scholen, opleidingen en voorlichtingsmomenten.

Unieke voorlichtingscampagne
De gezamenlijke aanpak van de mbo-scholen in deze voorlichtingscampagne is uniek voor Nederland. Dit is het vijfde jaar dat de campagne Hallo MBO plaatsvindt. Zowel leerlingen als decanen hebben voorgaande jaren de voorlichtingen en de informatie als zeer positief ervaren. Robert de Boer, student aan ROC Menso Alting, bevestigt het belang van een goede voorlichting over het kiezen van een vervolgopleiding na het vmbo: “Drie jaar geleden stond ik voor de keuze welke vervolgopleiding ik moest gaan kiezen. Het maken van z’n belangrijke beslissing op jonge leeftijd is best lastig. Daarom was ik heel blij dat ze van Hallo MBO langskwamen en ons hier goed bij hielpen. Ik kreeg veel informatie en kon gelijk vragen stellen; daar heb ik het hele keuzetraject baat bij gehad!”

Ontwikkeld voor én door leerlingen
Hallo MBO is samen met decanen en leerlingen ontwikkeld. Alles is erop gericht dat vmbo-leerlingen een bewuste en juiste keuze voor een vervolgopleiding maken. Kim Bijvoet, decaan bij Terra VMBO, is erg enthousiast over de gekozen vorm: “Het bezoek van Hallo MBO is voor mijn leerlingen een goede start om ze te activeren en te prikkelen om het schooljaar te benutten om dé juiste vervolgopleiding te kiezen. Na het bezoek van Hallo MBO moeten de leerlingen zelf actie ondernemen. Ze kunnen voorlichtingsmomenten bezoeken en sfeer proeven op de verschillende mbo-scholen.”

Informatieavonden
Aansluitend op de schoolbezoeken organiseren de vijf mbo-scholen in november informatieavonden. Leerlingen en ouders kunnen hier meer informatie en een beeld van de opleidingen en scholen krijgen.

• Donderdag 01 november 2018 (Alfa-college, Noorderpoort, ROC Menso Alting, Terra Groningen MBO)

• Donderdag 15 november 2018 (Drenthe College en Terra Assen MBO) Let op: de informatieavond van Terra Assen vindt plaats bij Drenthe College, Anne de Vriesstraat 70 in Assen. Tijd: van 17.00 tot 20.00 uur.

Kijk voor tijden en locaties op de websites van de mbo-scholen.

Deel dit op