Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 29 maart 2017

Groninger rundvee show

Afbeelding (boven)

Een grote dag voor vele rundveeboeren uit de gehele provincie Groningen. De projectgroep heeft het onderdeel showmanship in de pinken rubriek deels georganiseerd. Tijdens het onderdeel showmanship wordt er gekeken hoe mooi en goed een koe geschoren is en hoe goed de koe aan de jury wordt geshowd. Een koe doet dat natuurlijk niet zomaar, daarom heeft de projectgroep 3 oefendagen georganiseerd zodat jonge deelnemers tussen de 12 en 21 jaar konden oefenen op exterieur, toilet en voorbrengen.

Dag 1

Exterieur: Hier kregen de deelnemers kans om te leren “hoe zie je welke koe mooier is dan de ander” en waar kijkt de jury naar? Deze dag is gehouden bij Koepon Feerwerd en is gegeven door Alex Borst.

Dag 2

Toilet: bij dit onderdeel hebben de deelnemers geleerd hoe ze een koe op de mooiste manier kunnen scheren, zodat die er netjes uit ziet. Deze dag is gehouden bij Bas van der Burg in Garrelsweer en is gegeven door Erica Rijneveld.

Dag 3

Voorbrengen: op welke manier breng je een koe voor aan de jury? Zodat jij je koe zijn beste kanten kan showen. Deze dag is gehouden bij Stolwijk Bedum en is gegeven door Wilco Stolwijk.

 

Het onderdeel toilet en voorbrengen werd tijdens de keuring het zwaarste meegeteld, omdat de deelnemers juist dit echt moesten laten zien. De winnaar van het onderdeel showmanship is Alyanne Lenting met haar pink Reindland Betty 713!

“Wij kijken terug op een zeer geslaagd project en hebben hier als groep ook veel plezier gehad. Wij hebben zelf erg veel geleerd en hopen dat alle deelnemers dit ook zo hebben ervaren,” aldus Silke Spijk, student van Terra.

Deel dit op