Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 19 februari 2021

Groene sector inspireert elkaar online

Afbeelding (boven)

Groene sector inspireert elkaar online

Daar waar de vakmensen uit de groene sector normaal veelal buiten aan het werk zijn, waren ze donderdagavond 18 februari binnen, achter hun beeldschermen. Nordwin College en Terra organiseerden namelijk gezamenlijk vanuit de Groene Hotspot van het Noorden een Groene Inspiratiewebinar. Het klimaat verandert, natuur en gezondheid heeft meer aandacht dan ooit te voren. Dit vraagt om nieuwe kennis en goed opgeleid mensen. Om deze kennis met elkaar te delen binnen de sector organiseerden Nordwin College en Terra deze Groene Inspiratiewebinar.

Ruim 100 vakmensen waren ingelogd en werden in het eerste deel van het webinar geïnspireerd door een boeiend verhaal van Egbert Roozen, directeur VHG en Douwe Snoek, voorzitter VHG regio Noord over de toekomst van de groene sector. Egbert Roozen schetste de verandering in de groene sector. “De groene sector is één van de sectoren, die niet lijdt onder de coronacrisis. Sterker nog, het brengt aan het licht dat de sleutel van veel maatschappelijke uitdagingen in het groen ligt”, geeft Egbert aan. De bedrijven in deze sector hebben én krijgen daarom een belangrijke positie. “Groenbedrijven worden koplopers, dat vraagt een andere aanpak van bedrijven en een andere aanpak van het onderwijs”, vult Douwe Snoek aan. Het feit dat de groenbedrijven en het groene onderwijs elkaar weten te vinden in het Noorden is hierin van groot belang. "Onze duurzame toekomst wordt gecreëerd door wat we vandaag met elkaar doen”, hiermee sloot Egbert Roozen het eerste deel van de Groene Inspiratiewebinar af. Met de oproep aan alle vakmensen in het groen om elkaar vooral op te blijven zoeken, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops waar men kon luisteren naar experts uit de brede groene sector. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, zoals circulair spelen over het vergroenen van schoolpleinen en wijken, de wondere wereld van biomassa, zicht op biodiversiteit en hoe kan Nederland zich weerbaar maken tegen extreme vormen van weer. Welke kansen biedt dit voor de groene sector? Maar ook was er een workshop van de duurzame bloemist. Hoe kan een bloemist laten zien dat hij duurzaam onderneemt, wat vraagt dat van de bedrijfsvoering en inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten?

Nordwin College en Terra kijken terug op een geslaagd online evenement. Ook in deze coronatijd weten onderwijs en vakmensen elkaar te vinden én te inspireren.

Deel dit op