Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 4 december 2014

Gemeente Groningen geeft deel van Suikerunieterrein in bruikleen aan AOC Terra

Afbeelding (boven)

Wethouder Van der Schaaf van de gemeente Groningen heeft het terrein om 14.15 uur officieel in bruikleen gegeven aan de directeur van de school, Wim Cnossen. Zowel de gemeente als AOC Terra zijn verheugd over deze samenwerking. Cnossen: “Onze leerlingen werken binnen hun opleidingen al veel aan opdrachten vanuit de overheid en bedrijfsleven. Dit betekent dat ze minder op school bezig zijn en veel meer in de praktijk. De ontwikkeling van een praktijk- en educatiecentrum midden in de stad past hier natuurlijk heel goed bij. Hier leren de studenten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame voedselproductie en een gezonde groene leefomgeving. Ook de mensen die al in de sector werken, zoals land- en tuinbouwers, veehouders, adviseurs en specialisten, komen hier bij tijd en wijle terug om hun kennis op te frissen.”

Van der Schaaf beaamt dit: “Zo werkt het twee kanten op. De studenten van AOC Terra geven kennis over het voedsel door aan de bezoekers. En de studenten, als toekomstige voedselproducenten in opleiding, krijgen een goed beeld van wat de consument van zijn voedsel verwacht. Hiermee wordt de verbinding tussen producent en consument hersteld.”

AOC Terra ontwikkelt de plannen in samenwerking met de gemeente. Dit traject kan nu officieel beginnen. Leerlingen van AOC Terra zijn al voorzichtig begonnen met de voorbereidingen om een stukje van het terrein klaar te maken. 

Deel dit op