Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 februari 2021

Food, Life & Innovation wint online kookworkshop

Afbeelding (boven)

Online kookchallenge
In april daagde het IVN leerlingen uit de drie noordelijke provincies uit om een gezonde en duurzame maaltijd te bereiden voor hun ouders/verzorgers, broers en/of zussen. Kortom: voor iedereen met wie ze op dat moment zoveel tijd doorbrachten in verband met de coronacrisis.

Een extra uitdaging was dat de leerlingen hun eigen kookkunsten moesten vastleggen in een vlog van maximaal 10 minuten. De leerlingen met de combinatie van het beste gerecht en de leukste vlog, maakten kans op een culinaire prijs. Inmiddels zijn de winnaars bekend en in Groningen betekent dit dat leerlingen van het Dollard College en het Ubbo Emmius College in Winschoten en Terra MBO Food, Life & Innovation in Groningen mee mogen doen met een online kookworkshop van cateraar Marije Lamsma. Zij krijgen woensdag 24 juni een boodschappenpakket thuisbezorgd, waarmee ze onder begeleiding van cateraar Marije Lamsma een heerlijk diner kunnen gaan maken voor hun familie. Natuurlijk zitten er ook een paar leuke kookcadeaus in het pakket, zoals een winnaarsschort voor eeuwige roem. 

TerraToppers
Food student Jelien Timmermans is als winnaar van Terra aangewezen met haar zoete aardappel met paksoi. Zij maakte een gezond en duurzaam gerecht, het bord was erg mooi opgemaakt, ze gaf een goede uitleg in haar vlog en alles was netjes verzorgd! Femke Kingma is een goede 2e en Marijke Hoogerbrugge komt op plaats 3. Voor allen gaf de jury grote complimenten voor hun inzet en leuke vlogs. De thema’s gezond en duurzaam komen duidelijk terug.

Aandacht voor gezond eten
Toen IVN in april de oproep deed om mee te doen aan de kookchallenge, waren alle scholieren nog volledig thuis. En juist in een tijd waarin sporten even niet zomaar gaat, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en aandacht te hebben voor gezond eten. Gelukkig leent het onderwerp voeding zich uitstekend voor een thuisopdracht. En dus daagde IVN jongeren uit via een video, waarin niet alleen een lekker gezond gerecht werd klaargemaakt, maar waarin ook tips werden gegeven voor het maken van een vlog. 

Gezonde en duurzame keuzes  
De kookchallenge werd georganiseerd door IVN Natuureducatie in opdracht van en gefinancierd door de Jong Leren Eten makelaars in de drie noordelijke provincies. Alle voortgezet onderwijs scholen in deze provincies mochten meedoen. Jong Leren eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Het doel is om kinderen en jongeren meer structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijke doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Deel dit op