Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 4 december 2014

Expositie Bloem & Design AOC Terra in de Grote Kerk in Meppel

Afbeelding (boven)

Dit jaar staat het thema ‘duurzaamheid’ centraal. Het is een actueel thema en past uitstekend bij de uitgangspunten van AOC Terra. Leerlingen uit de examenklassen presenteren hun gemaakte werk. Dit is inmiddels een traditie. Uit de reacties van de afgelopen jaren blijkt dat zowel jong als oud de expositie met een hoog cijfer waardeert. Dit blijkt ook uit de hoge bezoekersaantallen.

De leerlingen zijn al een tijdje bezig met het ontwerpen en voorbereiden van hun presentaties. Naast het leren bloemschikken hebben de leerlingen ook lessen gevolgd in design, kunstgeschiedenis, etaleren en presenteren. Genoeg achtergrond om een eigen stijl te ontwikkelen. Dit zal ook blijken uit de verschillende creaties van de Bloem & Design leerlingen. Maar ondanks alle voorbereidingen is het uiteraard best spannend: “Heb ik alle voorbereidingen op tijd af?” en “Hoe zal ik worden beoordeeld?”

Voor leerlingen uit de examenklassen zal het de laatste keer zijn dat ze meewerken aan de expositie. Zij gaan volgend jaar aan het werk in de bloemenbranche. De kans op werk in de bloemendetailhandel is goed. Andere leerlingen gaan verder in het hbo. Het mbo van AOC terra blijkt al jaren een goede voorbereiding op het hbo.

Deel dit op