Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 23 december 2021

Een kerstpakket met een verhaal!

Afbeelding (boven)

Andere jaren communiceren we niet uitgebreid over het kerstpakket, waarmee we de inzet van al onze medewerkers waarderen. Dit jaar is dat echter anders. Alle medewerkers van Terra kregen namelijk een kerstpakket met een verhaal. En dit verhaal delen we graag met jou. 

Dit jaar heeft Terra de kerstpakketten besteld bij Vanhulley uit Groningen. Vanhulley is een naaiatelier in Groningen waar fantastische boxershorts, draagtassen, vlaggetjes, etc. worden gemaakt van oude overhemden en ander resttextiel. En voor Terra hebben ze voor alle medewerkers een kookstoof gemaakt!

De medewerkers bij Vanhulley zijn vrouwen die graag willen werken, maar de juiste vooropleiding missen. Bij Vanhulley doen zij werkervaring op en tegelijkertijd volgen ze een algemene mbo-opleiding waar ze alle kanten mee op kunnen. Kortom: producten van Vanhulley geven ‘stof tot nadenken’. Kijk ook eens op de website van Vanhulley.

Ook hebben 13 studenten van de Entree-opleiding in Groningen geholpen met het inpakken van de ruim 800 kerstpakketten. Na een korte uitleg over het pakket, hebben de studenten de dozen gevouwen, gevuld en gesorteerd per vestiging. Het was een mooi praktisch leerproces voor de Entree-studenten. Ze hebben bijvoorbeeld zelf een voorstel gedaan voor de beste routing en zochten hun plek in de inpaklijn. Vervolgens moesten de pakketten geteld en gesorteerd worden per vestiging. Een nauwkeurige klus! En onder het werken door werd er geleerd over logistieke processen, sorteren, tellen, waarom pakketjes van Bol.com bijvoorbeeld wel eens kwijt raken, over eten met elkaar (wie eet wat en waarom) en natuurlijk over samenwerken. 

In het kerstpakket zaten ook fotokaarten en tips waarmee men zich kan laten inspireren om de kersttafel dit jaar prachtig sfeervol & groen te stylen. Dit is verzorgd door onze studenten van de opleiding Groenstylist. 

Studenten van de opleiding Food, Life & Innovation hebben zich laten inspireren door het kookboek ‘Langzaam lekker’ en stelden zelf een bundel met recepten samen. Een aantal hiervan is ook toegevoegd aan het kerstpakket. Nieuwsgierig naar de recepten en ideeën voor een groene tafelstyling? Lees dan het ‘Terra kookstoof recepten & styling boek’. Klik hier om deze bundel te bekijken. 

Zoals je in bovenstaande hebt kunnen lezen, heeft de kookstoof van Terra al een hele reis gemaakt voordat het bij de medewerkers in huis staat. En dan komt het nog maar ‘gewoon’ uit Groningen! Hoeveel producten hebben we wel niet in huis staan die een nog veel langere reis hebben gemaakt? Goed om eens bij stil te staan! 

Elke Vanhulley is uniek en is met liefde en lef gemaakt. De kookstoof is dus niet alleen van de medewerker van Terra, maar ook een beetje van de vrouwen van Vanhulley en de studenten van Terra. Ook een beetje ‘van hullie dus’. 

Zo zie je maar, ieder product heeft zijn eigen verhaal. En dít is een bijzonder verhaal. Een verhaal dat past waar Terra voor staat: groen, duurzaam, samen én met aandacht. Met deze kernwaarden hopen wij ook in 2022 een bijdrage te kunnen leveren aan het leven van al onze studenten, leerlingen, medewerkers, bedrijven en andere samenwerkende partners! 

Namens alle medewerkers van Terra wensen wij jou hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022! 

Deel dit op