Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 5 februari 2021

Een creatieve invulling van de projectweek Food, Life & Innovation

Afbeelding (boven)

“We vinden het natuurlijk jammer dat we de Food Safari dit jaar niet fysiek konden uitvoeren”, vertelt Marjan Nijenbanning, docent Food, Life & Innovation. “We gunnen het onze studenten zo om elkaar én de wereld waarvoor zij worden opgeleid live te ontmoeten. Daarom doen we er alles aan om deze periode zo goed mogelijk door te komen. En met deze online Food Safari werd het deze week toch nog een beetje feest voor onze studenten”.

De online Food Safari begon maandag 25 januari met een online meeting met Teske de Schepper. Teske is een bekende vegan Instagram influencer. Teske is overgestapt van een vegetarische leefstijl naar een veganistische leefstijl. Interessant voor onze studenten dus om haar te bevragen naar haar beweegredenen en ervaringen. Student Anouk Douwes was één van de 25 deelnemers van de online meet-up met Teske. “Om in het thema te blijven, kregen we een opdracht om thuis een vegan maaltijd te maken. Dat was even omschakelen, maar goed te doen,” aldus Anouk.

Op woensdag konden de studenten konden kiezen voor een supermarktsafari, een sportsafari of een wildpluk wintersafari. Ze ontvingen hiervoor een digitaal safariboek met diverse opdrachten. Het sporten en wildplukken waren favoriet. De donderdag stond in het teken van een online theeproeverij door mevrouw Cha, een theesommelier die haar kennis ophaalde in China en vervolgens andere mensen meeneemt in haar thee ervaringen. “Ondanks de beperkingen was een geslaagde en leerzame week”, geeft Anouk aan. De week werd afgesloten met een muzikale knuffel van Hans Jansen Music. Marjan: “Natuurlijk omdat het gezellig is om op deze manier de Food Safari week af te sluiten, maar ook om te ervaren dat food, mood en music invloed op elkaar hebben”.

Deel dit op