Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 4 januari 2022

Coronamaatregelen vanaf 10 januari 2022

Afbeelding (boven)

Groningen, 4 januari 2022 

Betreft: coronamaatregelen m.i.v. 10 januari 2022 

Beste studenten en ouders, 

Allereerst wensen wij jullie langs deze weg een heel gezond en gelukkig 2022! 

Zoals in de laatste week voor de kerstvakantie al aangekondigd, heeft het demissionaire kabinet gistermiddag bekend gemaakt welke maatregelen er vanaf 10 januari 2022 gelden voor het onderwijs. Door middel van deze mail informeren wij jullie daarover. 

Voor het MBO geldt dat de lockdown wordt verlengd en de scholen nog niet open mogen. Hoewel we begrip hebben voor de situatie, vinden wij dit natuurlijk erg jammer. Dit betekent opnieuw een periode van maatwerk, creativiteit en doorzettingsvermogen om het (online)onderwijs zo goed mogelijk vorm te gaan geven. 

Hieronder volgen de afspraken vanaf 10 januari 2022 en de twee weken erna, op een rijtje: 

 • Alle Entree-studenten krijgen les op school of op een praktijklocatie.
 • Niveau 2 studenten van de vestigingen Assen en Winschoten krijgen les op school of op een praktijklocatie.
 • Niveau 2 studenten van de andere vestigingen volgen theorielessen online. Praktijklessen vinden op school plaats of op een praktijklocatie (inclusief praktische keuzedelen).
 • Studenten van niveau 3 en 4 volgen de theorielessen online. Praktijklessen vinden fysiek plaats (inclusief praktische keuzedelen). 
 • BBL studenten krijgen online les. 
 • Examens vinden fysiek op school plaats. 
 • Terra Practica gaat door tenzij het bij het bedrijf niet georganiseerd kan worden. 
 • BPV gaat door, mits de brancheprotocollen en BPV-bedrijven dit toestaan. 
 • Indien noodzakelijk kunnen afspraken tussen een individuele student en docent/leercoach fysiek plaatsvinden. 
 • Op basis van de inventarisatie van voor de vakantie wordt hier opvang voor studenten met een specifieke hulpvraag gerealiseerd. 
 • Voor het vervoer gelden de regels zoals die ook in het OV gelden. 
 • De roosters van week 2 zijn ingelezen in Magister. 
 • Docenten plaatsen bij het huiswerk van hun lessen in Magister of de les online plaatsvindt, wanneer het start en via welke link jij kunt deelnemen: 
     o Roostermakers hebben het oude rooster helemaal moeten weghalen, dus het oude huiswerk staat ook           niet meer in week 2
     o Huiswerk wordt opnieuw geplaatst (indien van toepassing) 

Omdat je als student soms moeten reizen op een dag, kan het voorkomen dat je een deel van een theorieles niet aanwezig kan zijn. Docenten houden hier waar mogelijk rekening mee bij het start- of eindmoment van hun les (de les vindt altijd plaats binnen de in Magister aangegeven tijd) en bij de presentieregistratie. 

Bij alle fysieke activiteiten geldt dat we de RIVM- en overheidsrichtlijnen volgen: zoveel mogelijk 1,5 meter afstand door zowel docenten als studenten. Daar waar dit niet kan dragen we mondkapjes (bijvoorbeeld tijdens praktijklessen). Daarnaast blijven de hygiënevoorschriften (handen wassen, frisse lucht) en de regels rondom het thuisblijven en testen bij klachten gelden. 

Op 14 januari vindt er weer een persconferentie plaats. Wij hebben besloten dat we ongeacht de uitkomst daarvan bovenstaande afspraken tot periode 3 handhaven. Voor periode 3 (vanaf 31 januari 2022) bereiden we ons ook voor op online lessen. Tenzij blijkt dat op dat moment het MBO weer helemaal open mag. Dit kan betekenen dat het rooster in periode 3 wordt aangepast. 

Tijdens je eerste (online) les na de vakantie zal je docent bovenstaande afspraken die voor jou van toepassing zijn bespreken. Eventuele vragen kun je dan ook aan de docent stellen. 

Voor nu hopen we dat eenieder gezond blijft en dat je nog even van de welverdiende rust van de kerstvakantie kan genieten. 

Met vriendelijke groet, Regiodirectie, opleidings- en locatiedirecteuren Terra 

Deel dit op