Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 19 december 2021

Coronamaatregelen m.i.v. 19 december 2021

Afbeelding (boven)

Groningen, 19 december 2021 

Betreft: coronamaatregelen m.i.v. 19 december 2021

Beste studenten en ouders, 

Het demissionaire kabinet heeft op zaterdag 18 december 2021 tijdens een persconferentie bekend gemaakt per zondag 19 december opnieuw een harde lockdown in te stellen. Dit betekent dat alle onderwijsinstellingen met ingang van maandag 20 december moeten sluiten. De maatregelen zijn in ieder geval tot en met zondag 9 januari 2022 van kracht. Op 3 januari volgt nadere informatie van het demissionaire kabinet. 

Helaas is dit het derde studiejaar op rij dat we te maken hebben met het noodgedwongen sluiten van de scholen vanwege de coronamaatregelen. Een situatie waarvan we allen gehoopt hadden dat het niet nodig zou zijn. Wij begrijpen dat dit voor studenten en medewerkers een enorme domper is in de aanloop en voorbereidingen naar Kerst. Het vraagt van studenten en docenten wederom flexibiliteit, creativiteit en doorzettingsvermogen. De scholen wordt de vrijheid geboden om zelf te bepalen of zij de komende week afstandsonderwijs gaan verzorgen. Terra MBO heeft de keuze gemaakt om dit niet te doen om ruimte te bieden aan de noodzakelijke voorbereidingen op het eventuele afstandsonderwijs na de kerstvakantie. Dit betekent voor de komende week dat er geen online les wordt verzorgd. 

Om niet zo abrupt de vakantie in te gaan, zal de leercoach een online bijeenkomst plannen om met zijn of haar klas het jaar goed af te sluiten. Via de leercoach hoor je wanneer dit moment plaatsvindt en ontvang je de benodigde Teamslink. 

Een aantal activiteiten vindt komende week wel fysiek doorgang:

  • Studenten mogen maandag 20 december nog eigendommen ophalen van school, de vestingen zijn die dag geopend. 
  • Indien noodzakelijk afspraken tussen een individuele student en docent/leercoach;
  • Opvang voor studenten met een specifieke hulpvraag. Je kunt je hiervoor aanmelden bij je leercoach;
  • Geplande examens; 
  • BPV, mits de brancheprotocollen en BPV-bedrijven dit toestaan. 

Bij alle fysieke activiteiten, geldt dat we de RIVM en overheidsrichtlijnen volgen: 1,5 meter afstand, de hygiĆ«nevoorschriften en de regels rondom het thuisblijven en testen bij klachten. 

Wij zijn zeer teleurgesteld dat we onze scholen opnieuw moeten sluiten en hopen van harte dat we na de kerstvakantie weer open mogen. Komende week gaan de docenten van Terra MBO zich voorbereiden op een eventuele nieuwe periode van online onderwijs. We zullen indien nodig op een later moment nader informeren over de concrete invulling van het eventuele afstandsonderwijs na de kerstvakantie. 

Voor nu hopen we dat eenieder gezond blijft en van de welverdiende rust van de kerstvakantie kan gaan genieten. 

Met vriendelijke groet, 

Regiodirectie, opleidings- en locatiedirecteuren  

Deel dit op