Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 20 november 2019

Carla Oonk keynotespreker tijdens miniconferentie Regioleren/Ondernemend Leren

Afbeelding (boven)

We zijn supertrots dat we kunnen melden dat Carla Oonk, onderzoeker, docent en onderwijscoördinator bij de leerstoelgroep Education and Learning Sciences aan Wageningen Universiteit​, onze keynotespreker wil zijn tijdens de miniconferentie Regioleren/Ondernemend Leren op 26 november a.s.

Carla Oonk ontwikkelde samen met haar collega's de zogenaamde 'boundary crossing' rubric. Een instrument dat docenten kan helpen om te leren van elkaar wie je bent en wat je in huis hebt, effectief samen te werken, wederzijds perspectief en begrip op te brengen. Tenslotte helpt dit instrument docenten ook om tot nieuwe, innovatieve manieren van werken te komen over de grenzen van je bestaande aanpak heen. 

Tijdens de miniconferentie neemt Carla de bezoekers mee in een interactieve presentatie over wat de boundary crossing theorie kan betekenen voor grenswerk ten behoeve van hybride leren en hoe de rubric hierbij van dienst kan zijn:

​Gevraagd: grensgangers!
Grenswerk aan de winkel

Onderwijs en werkveldpartners werken samen aan hybride leren: studenten leren zowel in de onderwijspraktijk als in de werkpraktijk. Dat alles met als doel om ze op te leiden tot verantwoordelijke, wendbare vakmannen en –vrouwen. Maar, hybride leren vraagt veel van zowel onderwijs als werkveld. Er is (grens)werk aan de winkel waarvoor we 'grensgangers' nodig hebben. Mensen die kunnen opereren op het grensvlak van school en werkpraktijk om een succesvolle hybride leeromgeving te ontwikkelen en te laten draaien.

Hoe kunnen onderwijsinstellingen en werkveldpartners samenwerken om hybride leren tot een succes te maken? Kan 'grenswerk' de sleutel zijn? En wat moeten grensgangers dan doen en kunnen?

In de inleiding 'Gevraagd: grensgangers!' krijgen bezoekers handzame tools aangereikt om de samenwerking op weg naar hybride leren te versterken.

Zin om je alvast in te lezen in het boundary crossing gedachtegoed. Zie Canon Beroepsonderwijs over Boundary Crossing

Kijk voor het hele programma van de miniconferentie Regioleren/Ondernemend Leren hier.

Meld je aan voor de miniconferentie via regioleren.terra@terra.nl.

Deel dit op