Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 18 mei 2015

Baumkletterkurs in Eupen

Afbeelding (boven)

De cursisten verbleven een week bij de familie Leffin, waar alles op en top geregeld was. Maandag begon de cursus op de school van de cursusleider. De leider was bekend van een vorige cursus, dat gaf gelijk een goed en vertrouwd gevoel. Na het uitdelen van de kisten met alle materialen voor de week gingen de leerlingen meteen naar het park in Eupen om te oefenen.

In het park werden alle nieuwe technieken uitgelegd die aan het eind van de week beheerst moesten worden. Voor sommige leerlingen ging dit vanzelf maar bij de andere leerlingen ging het iets moeizamer. Dinsdag werd er weer druk geoefend en werd ook de kennis van knopen afgestoft en opgefrist. Tot laat in de avond werd er druk geknoopt in België om de kennis weer op peil te brengen.

Op de woensdag stond het leren van de theorie en praktijk van een redding op het programma, dit is een verplicht onderdeel op het examen. Donderdag werd er geklommen met een kettingzaag, een zeer lastig maar leerzaam onderdeel van de cursus.

Uiteindelijk mochten twee leerlingen vrijdag examen doen, de drie andere leerlingen hadden helaas iets te weinig ervaring om het officiële examen af te ronden. Het examen bestond uit de redding. In 20 minuten moesten de cursisten beneden zijn met het ‘’slachtoffer’’. De twee leerlingen die het examen hebben gedaan zijn ook geslaagd, van harte gefeliciteerd! De overige drie deelnemers zijn ondanks het feit dat ze geen diploma mee naar huis namen ook zeer tevreden: “We hebben deze week veel nieuwe dingen geleerd over het klimmen en veel ervaring opgedaan, nieuwe knopen geleerd en veel plezier gehad!”

Deel dit op