Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 24 maart 2016

Alumni-avond bij opleiding Design & Styling

Afbeelding (boven)

 Bij Design & Styling worden studenten breed creatief opgeleid, waarbij de student tijdens de studie ontdekt waar zijn of haar sterke punten liggen en zich hier verder in kan ontwikkelen. Dit leidt natuurlijk tot een grote diversiteit in uitstroommogelijkheden en dat was te zien en te horen afgelopen maandag. Grofweg liepen de keuzes voor de vervolgopleidingen uiteen van de creatieve hoek tot een commerciële hoek of de zorg- en begeleidingshoek.

Drie studenten hebben werk gevonden waarbij ze nog steeds gebruik maken van kennis opgedaan uit de opleiding. Verder zie je dat studenten hebben gekozen voor uiteenlopende richtingen als commerciële economie, pabo, SPH, Kunstacademie, lerarenopleiding beeldende vormgeving, multimediaontwerp en meubelmaker/scheepstimmerman.

Mooi om te horen dat de oud-studenten met warme gevoelens terugdenken aan hun tijd hier bij Terra. De nadruk op creatief denken, en via een creatief proces doorgaan op een eerste idee kwam terug in de vele verhalen en presentaties. In de media lees je het afgelopen jaar ook veel terug over het belang van dit ‘Design denken’ als belangrijke competentie voor het oplossen van problemen op verschillende gebieden. Hiermee stomen we onze studenten dus klaar voor een flexibele toekomst.

Deel dit op