Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 22 september 2017

Afgelast: Zevende ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag van Terra MBO

Afbeelding (boven)

Vanwege de slechte weersomstandigheden gaat de Ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag aan de Veenweg in Noordbroek aanstaande maandag niet door. 

Op maandag 11 september organiseert Terra samen met een aantal Claas-dealers voor de zevende keer een ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag. Studenten van Terra MBO krijgen deze dag de kans vaardigheden als maaien, schudden, harken, ploegen, cultiveren, eggen en zaaien voor het eerst in de praktijk te oefenen en maken kennis met de modernste machines en technieken. 

Er zal op 11 hectare grond aan de Veenweg in Noordbroek geoefend worden. Ongeveer 125 mbo-studenten van Terra van de vestigingen Groningen, Emmen en Winschoten zullen aanwezig zijn op dit perceel van T. Jager in Noordbroek. Ton Wennink, lid van het College van Bestuur van Terra, zal om 10.00 uur de dag openen. Daarna gaan de studenten van de opleidingen Akkerbouw, Veehouderij en Loonwerk aan de slag met een scala van veelal indrukwekkende machines om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Denk daarbij aan trekkers, opraapwagens, silagewagens, een hakselaar en een pers- en wikkelcombinatie. De eerste- en tweedejaars studenten krijgen zo direct inzicht in het werkveld en de nieuwste machines en technieken.

Uniek aan dit project is de hoeveelheid verschillende machines en werktuigen die op één dag bij elkaar en werkzaam zijn. De bedrijven Geertsema Mechanisatie uit Munnekezijl, Breider Mechanisatie uit Hellum, De Vries Mechanisatie uit Beilen, Robertus Mechanisatie uit Tweede Exloërmond en Kamps de Wild uit Zevenaar spannen zich ook dit jaar weer in hiervoorde modernste machines aan de leerlingen ter beschikking te stellen.

Naast het leveren van deze diverse verzameling aan machines en werktuigen, zijn de medewerkers van de bedrijven ook een dag lang begeleider en vertellen ze de studenten alles over de machines en de modernste technieken. De studenten kunnen hierdoor in de praktijk hun toekomstige werkzaamheden uitoefenen en machines bedienen waar velen alleen maar van kunnen dromen.

Deel dit op