Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Aanmelden voor Terra mbo

Heb je al gekozen voor een mbo-opleiding? Wordt het akkerbouw, dierverzorging, of wil je graag verder in het vak van hovenier? Heb je ook de vestiging al gekozen? Dan kan de aanmeldprocedure beginnen. Wij leggen uit hoe dat in zijn werk gaat bij Terra mbo.

Aanmelden mbo

Het schooljaar is nog maar net begonnen en de start van het volgende schooljaar lijkt nog ver weg. Toch vliegt de tijd. De aanmelding voor een mbo-opleiding bij Terra mbo dient voor 1 april 2019 binnen te zijn als je in september wilt beginnen aan een opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Aanmelden kan digitaal via de website of een papieren aanmeldformulier. Zodra de volledige ingevulde aanmelding binnen is bij de school krijg je een ontvangstbevestiging en een vragenlijst ‘Informatie toeleverende school’. Vraag de mentor of decaan van je huidige school om dit formulier in te vullen en stuur het vervolgens naar de Terra mbo vestiging waar je volgend jaar wil gaan studeren.

Kennismaking

Zodra de school alle gegevens heeft ontvangen, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt samen met jou gekeken of de gekozen opleiding bij je past. Er wordt aandacht besteed aan persoonlijkheid, persoonlijke omstandigheden, motivatie en verwachtingen. Na dit gesprek zal de school een advies uitbrengen. Als het advies positief is, wordt de aanmelding definitief gemaakt en kan je in september starten met je mbo-opleiding.

Hier vind je uitgebreide informatie over aanmelden, de intake en het advies.

Er nog niet uit?

Nog geen keuze gemaakt? Onze decanen geven graag advies. Wil je een gesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail naar de betreffende school om een afspraak te maken.

Meer informatie per locatie

Wil je meer informatie over de mbo-locatie van Terra bij jou in de buurt? Klik dan op de vestiging van jouw keuze. Op de verschillende vestigingspagina’s zie je welke opleidingen worden aangeboden en kun je een virtueel bezoekje brengen aan de school van jouw keuze. Hier vind je ook de contactgegevens per vestiging.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven en informatie ontvangen over mbo-opleidingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Ouders mogen zich natuurlijk ook inschrijven! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.