Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Aanmelden voor Terra mbo

Is uw kind er al uit? Wordt het akkerbouw, dierverzorging, of de nieuwe opleiding Food, Life & Innovation? Weet uw zoon of dochter al welke mbo-opleiding het gaat worden volgend schooljaar? Ook de vestiging is gekozen? Dan kan de aanmeldprocedure beginnen. Wij leggen uit hoe dat in zijn werk gaat bij Terra mbo.

Aanmelden mbo

Het jaar is nog maar net begonnen en de start van het volgende schooljaar lijkt nog ver weg. Toch vliegt de tijd. De aanmelding voor een mbo-opleiding bij Terra mbo dient voor 1 april 2021 binnen te zijn als uw zoon of dochter in september wil beginnen aan een opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Aanmelden kan digitaal via de website. Zodra de aanmelding binnen is bij de school krijgt u een ontvangstbevestiging en een vragenlijst ‘Informatie toeleverende school’. Vraag de mentor of decaan van de huidige school om dit formulier in te vullen en stuur het vervolgens naar de Terra mbo vestiging waar uw kind volgend jaar wil gaan studeren.

Intake

Zodra de school alle gegevens heeft ontvangen, wordt uw kind uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt samen met uw kind gekeken of de gekozen opleiding past bij uw zoon of dochter. Er wordt aandacht besteed aan persoonlijkheid, persoonlijke omstandigheden, motivatie en verwachtingen. Na dit gesprek zal de school een advies uitbrengen. Als het advies positief is wordt de aanmelding definitief gemaakt en kan uw kind in september starten met zijn of haar mbo-opleiding. Hier vindt u uitgebreide informatie over aanmelden, de intake en het advies.

Er nog niet uit?

Nog geen keuze gemaakt? Onze decanen geven graag advies. Wilt u een gesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail naar de betreffende school om een afspraak te maken. 

Meer informatie per locatie

Wilt u meer informatie over de mbo-locatie van Terra bij u in de buurt? Klik dan op de link van uw keuze. Op de verschillende vestigingspagina’s ziet u welke opleidingen worden aangeboden en kunt u een virtueel bezoekje brengen aan de school van uw keuze. Hier vindt u ook de contactgegevens per vestiging.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen over mbo-opleidingen en aanmelden? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.