Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Aanmelden Terra mbo

De voorjaarsvakantie zit er weer op, tijd om vooruit te kijken. Wat gaat uw kind volgend schooljaar doen? ‘Akkerbouw’, ‘Dierverzorging’ of de nieuwe opleiding ‘Food, Life & Innovation’? Heeft hij of zij gekozen voor een mbo-opleiding van Terra? Zorg er dan voor dat uw kind op tijd is aangemeld voor de opleiding van zijn of haar keuze. 

Aanmelden mbo-opleiding
De aanmelding voor een mbo-opleiding voor studiejaar 2021-2022 bij Terra mbo dient voor 1 april 2021 binnen te zijn als uw zoon of dochter in september wil beginnen aan een opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Aanmelden kan digitaal via de website. Zodra de aanmelding binnen is bij de school, krijgt u een ontvangstbevestiging en een vragenlijst ‘Informatie toeleverende school’. Vraag de mentor of decaan van de huidige school om dit formulier in te vullen en stuur het vervolgens naar de Terra mbo vestiging waar uw kind volgend jaar wil gaan studeren. 

Intake
Zodra de school alle gegevens heeft ontvangen, wordt uw kind uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt samen met uw kind gekeken of de gekozen opleiding bij hem of haar past. Er wordt aandacht besteed aan persoonlijkheid, persoonlijke omstandigheden, motivatie en verwachtingen. Na dit gesprek zal de school een advies uitbrengen. Als het advies positief is, wordt de aanmelding definitief gemaakt en kan uw kind in september starten met zijn of haar mbo-opleiding.

Hier vindt u uitgebreide informatie over aanmelden, de intake en het advies 

Twijfel?
Nog geen definitieve keuze gemaakt? Geen nood. Onze decanen geven graag advies. Wilt u een gesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail naar de betreffende school met dit verzoek. Het is ook nog mogelijk om een informatiemarkt te bezoeken, een dag mee te lopen of extra voorlichting te krijgen.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.