Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters
Geplaatst | 14 november 2019

13e plek voor Terra Groningen tijdens Agrolympics 2018

Afbeelding (boven)

Sterk in tractorrijden
Tijdens de Agrolympics werden, verdeeld in 19 onderdelen, de agrarische vaardigheden van de studenten in teamverband getest.
De onderdelen tractorrijden, maaimessen wisselen en hooipakjes stapelen gingen voor het team van Terra uitstekend. “Als je goed op elkaar vertrouwt, kom je heel ver”, vertelt Lars. Bij het tractorrijden werden ze zelfs eerste. Met het onderdeel aquaponic system assembling, waarbij ze een kleine constructie van een irrigatiesysteem in elkaar moesten zetten, hadden de jongens de meeste moeite, terwijl het wijn bottelen hen weer meeviel. De competitie is gewonnen door het team van gastland Portugal, gevolgd door Servië en Zwitserland op een 2e en 3e plaats. De studenten van Terra Groningen zijn tevreden met hun 13e plaats. De jongens hebben ontzettend hun best gedaan en zijn een prachtige ervaring rijker. “Een avontuur voor in de boeken”, aldus Lars. “Zoiets bijzonders om dit mee te maken. We hebben dan wel niet gewonnen, maar er was een goede samenwerking en we hebben er enorm veel plezier in gehad!” Van harte gefeliciteerd Fabian, Lars, Sjors en Bob met dit resultaat!

Agrolympics
De competitie werd voor de derde keer georganiseerd door Europae International, de Europese overkoepelende organisatie van agrarische vakscholen. Naast de wedstrijd was er ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten en stagemogelijkheden uit te wisselen. Volgend jaar organiseert Denemarken de Agrolympics. Over drie jaar, in 2021, zal Nederland de Agrolympics organiseren. Lars heeft nog wel een tip voor het toekomstig Nederlands team: “Veel oefenen, goed kijken naar de opdrachten, maar vooral veel plezier erin hebben met elkaar.”
 

Media/Afbeeldingen/Nieuws/2018-2019/uitslag.jpg
Deel dit op