Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

1 april: een belangrijke datum

Ga je in september beginnen met een mbo-opleiding? Let op, dan moet jij je uiterlijk op 1 april hebben aangemeld bij een mbo-school. Wie zich op tijd aanmeldt, heeft recht op toelating tot de opleiding van keuze. Als je je niet op 1 april aangemeld hebt, dan kan de mbo-school je weigeren. Op tijd aanmelden is dus van groot belang. Na aanmelding kan je altijd nog van opleiding veranderen.

Toelatingseisen
Je bent toelaatbaar op een mbo-opleiding als:

• Jouw aanmelding uiterlijk op 1 april binnen is.
• Je in het bezit bent van het juiste diploma; voor niveau 2 minimaal vmbo-diploma (BB) en voor een niveau 3 of 4 opleiding vmbo-diploma (KB, GL of TL) of een overgangsbewijs van havo / vwo 3 naar havo / vwo 4.
• Je hebt deelgenomen aan de intakegesprekken.

Aanmelding voor 1 april, tóch geweigerd
Als jij je op tijd aanmeldt, kan je niet zomaar geweigerd worden. Scholen mogen wél weigeren als:

• Er meer aanmeldingen zijn dan plekken.
• Een student niet voldoet aan aanvullende eisen voor de opleiding.
• Een student zich na 1 april heeft aangemeld.

Het toelatingsbeleid van Terra vind je hier.

Aanmelden
Heb je de opleiding van je keuze gevonden? Heb je gecontroleerd of je aan de toelatingseisen voldoet? Zo ja, meld je aan! Je krijgt een ontvangstbevestiging wanneer wij jouw aanmeldformulier hebben ontvangen.

Digitaal aanmelden
Klik dan op deze link. Je kan je dan direct aanmelden. Digitaal aanmelden werkt vrij eenvoudig, je kunt je zonder handleiding door het programma heen laten leiden. Jij hoeft alleen je persoonlijke gegevens in te vullen. Zorg er voor dat je je Burgerservicenummer en je vooropleidinggegevens bij de hand hebt. Doorloop het hele formulier, controleer het nog een keer en klik op verzenden.

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.