Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Assen

Afbeelding (boven)

MBO Assen is een school voor studenten die een mbo-opleiding willen doen. Je kunt hier terecht voor een entreeopleiding of voor een opleiding op niveau 2.

De studenten werken volgens een leerplein concept: kleine vakgroepen, veel individuele begeleiding en werken op eigen tempo. Dat biedt de mogelijkheid om de opleiding versneld af te ronden. De studenten (BOL) zijn drie dagen per week op school en lopen twee dagen stage op een aan de opleiding gerelateerd BPV-bedrijf. Werken en leren in de praktijk is dus heel belangrijk. Dat komt goed uit, omdat onze studenten vaak meer praktisch zijn ingesteld. Op de schooldagen werk je de aan opdrachten voor alle examenvakken. Dat zijn Nederlands, rekenen en leren, loopbaan en burgerschap en natuurlijk de vakgerelateerde opdrachten. Ook verwerk je de opdrachten die op het BPV-bedrijf zijn uitgevoerd. Middels 2 keuzedelen kun je je verdiepen of verbreden in het vak.

De mbo-school is gevestigd aan de Vredeveldseweg 55 in Assen. Op korte afstand van bus- en treinstation.                                                                                                    

Heb je vragen, wil je kijken hoe jij bij ons kan leren of een praktijkles meelopen? Neem dan contact op met de decaan, de heer Sigtermans.

Contact
Vredeveldseweg 55
9404 CC Assen
(0592) 31 22 98
assen@mboterra.nl