Voorlichting

Voorlichting

Naar het mbo gaan is een grote stap. Waar moet een mbo aan voldoen? Welk mbo past bij mij? De komende tijd zull je op zoek gaan naar antwoord op zulke vragen. Terra MBO vindt het belangrijk dat jij onderwijs volgt dat echt bij jou past. Met voorlichting helpen wij je graag bij elke stap in de keuze voor een mbo. Van oriëntatie, via vergelijking tot beslissing.

Terra MBO helpt jou op weg met goede voorlichting. Bijvoorbeeld met informatie op onze website, brochures en open dagen. Ook kun je je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. In de nieuwsbrief lees je handige tips, of je nu voor Terra MBO kiest of een andere instelling voor middelbaar beroepsonderwijs. Tip: deze nieuwsbrief is ook zeer interessant voor je ouders! Schrijf ook hen hiervoor in.

Open dagen 2021

MBO Assen, Vredeveldseweg 55
Vrijdag 29 januari 2021: Openg Dag van 16.00 - 20.30 uur

MBO Emmen, Huizingsbrinkweg 9
Vrijdag 29 januari 2021: Open Dag van 16.00 - 20.30 uur

MBO Groningen, Hereweg 99
Vrijdag 29 januari 2021: Open Dag van 16.00 - 20.30 uur
Zaterdag 30 januari 2021: Open Dag van 10.00 - 14.00 uur

MBO Meppel, Werkhorst 56
Vrijdag 29 januari 2021: Open Dag van 16.00 - 20.30 uur

Campus Winschoten, PC Hooftlaan 1
Vrijdag 29 januari 2021: Open Dag van 16.00 - 20.30 uur

Hippische opleidingen niveau 3 en 4, Sunrise Stables, Baggelhuizen 2 Assen
Zaterdag 6 februari 2021: Open Dag 12.00 - 15.00 uur

Presentatie Terra MBO

Terra MBO is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 12 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Jongeren kunnen bij ons terecht voor mbo-opleidingen op het gebied van Entree, Natuur, Tuin & Landschap, Dier & Welzijn, Agro & Techniek, Food, Life & Innovation en Bloem, Groen & Styling. Terra MBO heeft vestigingen in Groningen, Assen, Emmen, Meppel en Winschoten.

Aanmelden nieuwsbrief

1. Oriënteren: welke mbo's zijn er?

Begin de zoektocht met een brede oriëntatie. Welke mbo's zijn er in jouw regio? Welke mbo-opleidingen en richtingen bieden deze mbo's? Waarschijnlijk heb je al een idee van de richting waarin je onderwijs wil gaan volgen. Welke niveaus en mbo-opleidingen zijn er mogelijk bij jou in de buurt? Blijf breed en kijk in deze stap zeker verder dan je eigen woonplaats. Laat je ook niet leiden door waar schoolvrienden naartoe zullen gaan. Neem elk mbo mee die op een voor jouw prettige afstand met de fiets of met het openbaar vervoer ligt.

2. Vergelijken: waar moet mijn mbo-opleiding aan voldoen?

Kom langs op een open dag van Terra MBO. Bezoek samen met je vrienden en ouders zo veel mogelijk open dagen van mbo's en mbo-richtingen. Niet alleen van mbo-opleidingen die al jouw voorkeur hebben, maar ook andere opties. Laat je verrassen! Bedenk wat je belangrijk vindt. Welk beroep wil je later gaan uitoefenen? In welke sfeer voel je je thuis? Zijn er samenwerkingen of andere extra's die bij jepassen? Stel veel vragen, zowel aan docenten als leerlingen. Ken je buiten de voorlichting om leerlingen van dit mbo of deze mbo-opleiding? Vraag ze dan naar hun ervaringen.

3. Beslissen: welke mbo-opleiding kies ik?

Dan is het tijd om een beslissing te maken en je in te schrijven. Waarschijnlijk weet je al wel wat je aanspreekt en wat niet. Het kunnen kleine, misschien onbelangrijke dingen zijn die de doorslag geven. Dat is helemaal niet erg, zolang het onderwijs verder ook passend is. Je werkt op het mbo aan je toekomst. Maar het is ook belangrijk dat je tijdens de mbo-opleiding gelukkig bent.