Voorlichting

Naar het mbo gaan is een grote stap. Waar moet een mbo aan voldoen? Welk mbo past bij mij? De komende tijd zult u samen met uw kind op zoek gaan naar antwoord op zulke vragen. Terra MBO vindt het belangrijk dat uw kind onderwijs volgt dat echt bij hem of haar past. Met voorlichting helpen wij u graag bij elke stap in de keuze voor een mbo. Van oriëntatie, via vergelijking tot beslissing.

Terra MBO helpt u en uw kind op weg met goede voorlichting. Bijvoorbeeld met informatie op onze website, brochures en open dagen. Ook kunt u zich aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. In de nieuwsbrief leest u handige tips, of u nu voor Terra MBO kiest of een andere instelling voor middelbaar beroepsonderwijs.

Open dagen 2019

MBO Assen, Vredeveldseweg 55
Vrijdag 25 januari 2019: Open Dag van 15.00 - 21.00 uur

MBO Emmen, Noordbargerstraat 75
Vrijdag 25 januari 2019: Open Dag van 15.00 - 21.00 uur

MBO Groningen, Hereweg 99
Vrijdag 25 januari 2019: Open Dag van 16.00 - 20.30 uur
Zaterdag 26 januari 2019: Open Dag van 10.00 - 14.00 uur

MBO Meppel, Werkhorst 56
Donderdag 24 januari 2019: Open Dag van 18.00 - 21.00 uur
Vrijdag 25 januari 2019: Open Dag van 18.00 - 21.00 uur

Campus Winschoten, PC Hooftlaan 1
Vrijdag 25 januari 2019: Open Dag van 16.00 - 20.30 uur

Hippische opleidingen niveau 3 en 4, Sunrise Stables, Baggelhuizen 2 Assen
Zaterdag 2 februari 2019: Open Dag 12.00 - 15.00 uur

Presentatie Terra MBO

Terra MBO is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 11 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Jongeren kunnen bij ons terecht voor mbo-opleidingen op het gebied van natuur, tuin & landschap, dier & welzijn, agro & techniek en bloem & styling. Terra MBO heeft vestigingen in Groningen, Assen, Emmen, Meppel en Winschoten.

Aanmelden nieuwsbrief

1. Oriënteren: welke mbo's zijn er?

Begin de zoektocht met een brede oriëntatie. Welke mbo's zijn er in uw regio? Welke mbo-opleidingen en richtingen bieden deze mbo's? Waarschijnlijk heeft u samen al een idee van de richting waarin uw kind onderwijs wil gaan volgen. Welke niveaus en mbo-opleidingen zijn er mogelijk bij u in de buurt? Blijf breed en kijk in deze stap zeker verder dan uw eigen woonplaats. Laat u ook niet leiden door waar schoolvrienden naartoe zullen gaan. Neem elk mbo mee die op een voor uw kind prettige afstand met de fiets of met het openbaar vervoer ligt.

2. Vergelijken: waar moet mijn mbo-opleiding aan voldoen?

Kom langs op een open dag van Terra MBO. Bezoek samen zo veel mogelijk open dagen van mbo's en mbo-richtingen. Niet alleen van mbo-opleidingen die al uw voorkeur hebben, maar ook andere opties. Laat u verrassen! Bedenk samen met uw kind wat belangrijk is. Welk beroep wil uw kind later gaan uitoefenen? In welke sfeer voelt uw kind zich thuis? Zijn er samenwerkingen of andere extra's die bij uw kind passen? Stel veel vragen, zowel aan docenten als leerlingen. Kent u buiten de voorlichting om leerlingen van dit mbo of deze mbo-opleiding? Vraag ze dan naar hun ervaringen.

3. Beslissen: welke mbo-opleiding kies ik?

Dan is het tijd om een beslissing te maken en uw kind in te schrijven. Geef uw kind hierin voldoende ruimte voor een eigen keus. Waarschijnlijk heeft u tijdens de open dagen al wel gemerkt wat uw kind aanspreekt en wat niet. Het kunnen kleine, in uw ogen onbelangrijke dingen zijn die de doorslag geven. Dat is helemaal niet erg, zolang het onderwijs verder ook passend is. Uw kind werkt op het mbo aan de toekomst. Maar het is ook belangrijk dat uw kind tijdens de mbo-opleiding gelukkig is.