Misha Kracht

Misha Kracht

Misha Kracht zit in het eerste jaar van de opleiding Paardensport van Terra MBO Meppel. “Paarden zijn mijn lust en mijn leven. Ik vind het heel mooi dat ik nu een opleiding volg waarin ik iedere dag met paarden bezig ben en dan ook nog mijn eigen paard. Ik had altijd een pony, maar toen duidelijk werd dat ik deze opleiding zou gaan volgen, moest ik zelf een paard aanschaffen. Dat heb ik inmiddels gedaan.”

Misha komt uit Sneek en sinds ze op de opleiding Paardensport zit, woont ze in een appartement bij het hippisch centrum in Assen. Daar is ook plek voor haar paard. “Mijn paard is daar gestald. In de vakanties gaat hij mee naar huis. Bij de manege zijn ook een aantal appartementen, waar eerste- en tweedejaars leerlingen gebruik van kunnen maken. Met een aantal medeleerlingen deel ik een kamer.” Op maandag, dinsdag en woensdag heeft Misha les op Terra MBO Meppel. “Dat zijn de theoretische vakken. School verzorgt het vervoer; we gaan met een busje van Assen naar Meppel. Het is wel pittig, het zijn lange dagen. Op donderdag en vrijdag hebben we op de manege in Assen paardrijlessen en ook nog een aantal aanverwante theoretische vakken. Ik vind de verhouding theorie en praktijk wel goed op elkaar afgestemd.”

Rustig blijven

Misha heeft voor deze opleiding een jaar Eventmanagement gedaan, maar dat vond ze toch te theoretisch. “Vandaar dat ik ook wel iets ouder ben dan de meeste leerlingen. Dat merk ik hier ook op school. Er zijn vrij veel regels en daar moest ik in het begin wel heel erg aan wennen. Ik was wel wat meer vrijheid gewend, maar het is op zich wel goed om duidelijke regels te stellen.” Het allerleukste aan de opleiding vindt Misha het bezig zijn met haar eigen paard. “Dat is echt geweldig. Mijn paard heet Dutchy. Doordat ik zo intensief bezig ben leer ik haar steeds beter kennen.” Op dit moment rijdt Misha nog geen wedstrijden met haar paard. “Mijn paard heeft een rugblessure, dus dat is helaas niet mogelijk. Ik wil dat wel graag weer oppakken, maar dat kan nu dus even niet. Eens per jaar heb je rijexamens. “Dressuurexamens horen daar ook bij. Ik zie het wel zitten hoor, ik ben niet zo’n nerveus type. Ik ben best stressbestendig. Dat heb je ook wel nodig in dit vak, dat je rustig blijft.”
 

Motivatie

Dat brengt Misha meteen bij haar echte motivatie om deze opleiding te volgen. “Ik vind het heel mooi om te zien wat je in een paard los kunt maken. Het is echt een kwestie van vertrouwen, iets dat je samen opbouwt en dat vind ik geweldig. Ik heb ook heel bewondering voor mensen die nadenken hoe ze met hun paard om kunnen gaan. Als het met liefde en passie gebeurt, zie je dat je een hele goede band met elkaar kunt ontwikkelen. Dat vind ik prachtig!”

Tip van Misha: Denk niet alleen maar dat het een leuke opleiding is waarin je alleen maar met paarden bezig bent. Het is ook bikkelen! Er wordt veel van je gevraagd, dus je moet sterk in je schoenen staan!