Louise de Vries over regioleren

Louise de Vries over regioleren

Louise zit in het laatste jaar van de opleiding Bloem & Design van Terra MBO Meppel. “We werken hier veel met regioleren.  Ik zit in de directie van de stichting Life. Ik wil graag aansturen, op de voorgrond treden. Daarom zeiden mijn klasgenoten vooraf al dat een functie binnen de directie echt iets voor mij is! Ik vind het ook erg leuk; je werkt veel samen, je zet leerlingen aan het werk en stuurt ze aan. Tweede- en derdejaars leerlingen krijgen hun plek binnen regioleren en die moeten begeleid worden. Ik leid ook vergaderingen, los problemen op en ben eindverantwoordelijk voor een aantal onderdelen.”

“Binnen regioleren is het mogelijk om te doen waar je interesses liggen. Ieder zoekt z’n eigen gebied op. Na een bepaalde periode kun je dan ruilen. Een opdracht waar we nu mee bezig zijn is het aankleden van een koeienkeuring in Wanneperveen. In een hele grote hal moeten we een aantal hangende objecten maken, tafelstukken en podiumstukken. Daar moet heel veel voor geregeld worden. Erg leuk en leerzaam.”

“Van regioleren word je zelfstandig. Je moet wel initiatief nemen, anders krijg je een onvoldoende. Dat is een goede stok achter de deur. Je houdt ook een portfolio bij, je werkt met leeroffertes, hebt reflectiegesprekken en beoordelingsgesprekken.” Volgens Louise ben je tijdens regioleren anders bezig met de praktijk. “Een opdracht uit de praktijk is toch heel anders dan een praktijkopdracht op school. Het is echt en dat voelt dan ook anders. Door regioleren weet ik ook beter welke opleiding ik hierna wil volgen; dat wordt Leisure Management in Leeuwarden. Ik ben er tijdens de projecten achter gekomen dat ik heel graag organiseer en mensen motiveer. Daarnaast ben ik goed in bedrijfseconomie. Dat had ik nooit verwacht, maar daar wil ik graag in verder!”