Laura van der Velden

Laura van der Velden

Laura van der Velden volgt de opleiding Design & Styling bij Terra in Groningen. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot stylist, ontwerper, vormgever en etaleur. Kortom, een creatieve opleiding. “Ik vind het een leuke opleiding”, vertelt Laura. “Het is ook een hele brede opleiding. Voor mij soms iets té breed, ik wil namelijk wel wat meer verdieping. Daarom ga ik na deze opleiding ook door naar het hbo.”

Eigen bedrijf
Tijdens de opleiding Design & Styling leer je de ‘ins’ en ‘outs’ van styling. Laura: “In het eerste jaar leer je vooral producten ontwerpen, in het tweede jaar ligt de nadruk meer op het verkopen van deze producten en het geven van workshops. Later in de opleiding leer je hoe je een eigen bedrijfje opzet en doe je opdrachten van bedrijven uit de regio van de school.” Laura is op dit moment bezig met het inrichten van een appartement aan het Boterdiep in Groningen. Ook is ze druk met het studentbedrijf M8 ReDesign. “Samen met mijn medestudenten hebben we dit bedrijfje opgezet”, vertelt Laura. “We maken zelf de producten, we verkopen aandelen, staan op beurzen en presenteren ons op open dagen. Hier leer je ontzettend veel van en het is heel erg leuk.”

 Creativiteit
Laura is heel tevreden met de opleiding. Het beeld dat ze van de opleiding had toen ze eraan begon, klopt ook met de werkelijkheid. Laura: “Ik ben creatief, dus ik was op zoek naar een opleiding die bij me past. Ik kan er ook echt al mijn creativiteit in kwijt: producten ontwerpen, workshops geven, interieuradviezen maken voor echte opdrachtgevers. Daarnaast vind ik het heel fijn dat je zelfstandig aan de slag kunt. Er is natuurlijk wel begeleiding, maar je moet het wel zelf doen. Daarnaast krijgen we les van docenten die in de praktijk ook werkzaam zijn op het gebied van design en styling. Dit maakt het vaak meer een training dan een les.”

 Hbo
Laura zit op de school in Groningen. “Het leuke van ons gebouw vind ik dat er zoveel verschillende mensen rondlopen. Je hebt de leerlingen van de opleidingen dierverzorging, veehouderij, loonwerk, bloem en design. Dat maakt de sfeer heel gemoedelijk. Ik heb ook nooit het gevoel dat je gek wordt aangekeken ofzo. Het is gewoon een leuke school met een superleuke sfeer! Na dit jaar wil ik graag doorstuderen. De opleiding Interieurarchitectuur bij Artez in Zwolle of bij de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag lijkt me heel leuk!”