Hallo MBO

Hallo MBO

Hallo MBO: het mbo komt naar jou toe!

De 5 grote noordelijke mbo-scholen: Terra, Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College en ROC Menso Alting luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne Hallo MBO.

Voorlichting om leerlingen te helpen bij het studiekeuzeproces

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Dit maakt het lastig om te kiezen. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen wij, als noordelijke mbo’s langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen. Ook zullen we een aantal scholen in Drenthe en Friesland bezoeken. Dit zal plaatsvinden in de periode vanaf 24 september tot en met 31 oktober.

Wat hoor je dan op tijdens ons bezoek?

Studenten en docenten van onze eigen mbo-opleidingen vertellen over hoe je het beste je vervolgopleiding kunt kiezen. Ook vertellen studenten over hun ervaringen en we delen zogenaamde toolkits (tasjes met inhoud) uit met voorlichtingsmateriaal en gadgets.

Specifiek voor deze campagne hebben we een Hallo MBO filmpje laten maken. Dit filmpje kun je hier onder bekijken.

Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt de Hallo MBO Informatieavond plaats. Dit zal zijn op:

donderdag 1 november 2018 van 17.00 – 20.00 uur bij Terra Groningen en op donderdag 15  november 2018 van 18.15 – 21.03 uur bij Terra Assen (Let op; de informatieavond van Terra Assen vindt plaats bij het Drenthe College, Anne de Vriesstraat 70, Assen).

Je kunt dan kennismaken met de school, de docenten en een aantal studenten.

We wensen je alvast veel succes met het maken van je keuzen en helpen je hier graag bij. Graag tot ziens!