Regioleren

Bij regioleren werken leerlingen aan een opdracht van een externe opdrachtgever in de regio. Dit doen de leerlingen vanuit een leerlingstichting. Ze kunnen zelf kiezen met welke opdracht ze aan de gang gaan. Gecoacht door docenten werken de leerlingen aan acquisitie, planning, calculatie, management en uitvoering.

Wat is het?
De leerlingen werken aan realistische vraagstukken van opdrachtgevers. Deze vraagstukken komen van belanghebbenden uit de directe omgeving van de school. Vanuit het bedrijfsleven, maar ook vanuit de overheid. Er zijn regionale kenniswerkplaatsen in het leven geroepen om de samenwerking tussen onderwijs en ondernemers in de regio te versterken. Wij werken samen met Veenkoloniën, Westerkwartier en Zuidwest Drenthe. De vragen die zij uit de regio krijgen, spelen ze door aan Terra. Voor meer informatie hierover, klik hier

Doel
Terra wil met regioleren de samenwerking met de regio versterken. Hierbij krijgen de leerlingen de kans om praktijkervaring op te doen én kunnen ze intensief kennismaken met de regio. Maar ook opdrachtgevers doen er hun voordeel mee. Samen met de leerlingen werken ze aan een betere toekomst voor het eigen bedrijf en voor de regio.

Voorbeelden/opdrachten
De opdrachten die de leerlingen doen lopen erg uiteen. Bij de opleiding Bloem & Design kan het gaan om de aankleding van een evenement. De leerlingen van Dierverzorging organiseren in opdracht bijvoorbeeld voorlichtingen op scholen. Afgelopen jaar heeft de opleiding Tuin, Park & Landschap een belevingstuin aangelegd bij een zorginstelling. Daarnaast worden er ook onderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld de verhoging van bieten- en aardappelteelt of naar de verschillende technieken om de kringloop op een boerenbedrijf compleet te maken. Bent u benieuwd naar andere opdrachten? Neem dan contact op met één van de contactpersonen.

Ik heb een opdracht
Neem dan contact op met één van onze medewerkers:

Terra Emmen, Ine Sturkenboom via telefoonnummer: 06-12 77 74 69, via mail: i.sturkenboom@terra.nl
Terra Groningen, Martin Knol, via telefoonnummer: 06-28 70 16 13, via mail: m.knol@terra.nl
Terra Meppel: Jos Paulssen, via telefoonnummer: 06-40 28 09 40, via mail: j.paulssen@terra.nl
Algemeen: Rosalie Rooze, via telefoonnummer: 06-30 12 23 79, via mail: r.rooze@terra.nl.

Klik hier voor het downloaden van onze flyer over Regioleren.