Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Regioleren

Afbeelding (boven)

Regioleren is ondernemend onderwijs. Het begint bij een opdracht van klanten uit de omgeving van de school. Leerlingen werken vraaggestuurd aan een praktijkgerichte oplossing. Dit doen de leerlingen vanuit een studentstichting. Gecoacht door docenten werken de leerlingen aan acquisitie, planning, calculatie, management en uitvoering. 

Vraagstukken
Tijdens de opdrachten werken leerlingen aan realistische vraagstukken van opdrachtgevers. Deze vraagstukken komen van belanghebbenden uit de directe omgeving van de school. Vanuit het bedrijfsleven, maar ook vanuit gemeenten, waterschappen, provincies, enzovoort. Er wordt gewerkt met een leerofferte, uitgewerkt door de leerlingen. Dit is een overeenkomst waarin het leren en het beoogde resultaat beschreven staat. Voor zowel de leerling, de opdrachtgever als de coach vanuit de school.  

Het doel 
Terra wil met het regioleren de samenwerking met de regio versterken. Hierbij krijgen de leerlingen de kans waardevolle ervaringen op te doen in de beroepspraktijk en kunnen ze  intensief kennismaken met de regio.