Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Niveau 2 opleidingen

Afbeelding (boven)

Ben jij een echte doener? Steek je liever je handen uit de mouwen dan dat je met je neus in de boeken zit? Dan kan een mbo-opleiding op niveau 2 wel eens goed bij je passen. Om toegelaten te worden heb je een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg nodig. 

Wat kun je met een niveau 2 opleiding? 

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Zoals de naam al zegt: je leert in gemiddeld twee jaar de basis van een beroep. Daarna kun je een baan vinden waarin je uitvoerend werk doet. Nadat je jouw diploma hebt gehaald bij Terra kun je bijvoorbeeld aan de slag als medewerker bij een bloemenwinkel, dierenspeciaalzaak, grondverzetbedrijf, veehouderijbedrijf, recreatiebedrijf en nog veel meer! 

Wil je liever doorleren? Dan kun je vanuit niveau 2 doorstromen naar niveau 3 en daarna naar niveau 4. Na niveau 4 kun je naar het hbo, mocht je dat willen. 

Welke basisberoepsopleiding past bij jou? 

Bij Terra kun je een basisberoepsopleiding volgen in verschillende richtingen. Neem een kijkje op de webpagina’s van de opleidingen om te zien welke bij jou past en wat er verder bij komt kijken: