Ik ben
Geïnteresseerd in:
Wis filters

Entreeopleiding

Afbeelding (boven)

Bij Terra kun je een entreeopleiding volgen. Dit is een praktijkgerichte mbo-opleiding op niveau 1 in bol of bbl en duurt  één jaar. Bij een bol-opleiding ga je naar school en daarnaast doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Bij een bbl-opleiding ben je maar één of twee dagen per week op school en werk je een minimaal vastgesteld aantal uren bij een erkend leerbedrijf.

Bij een entreeopleiding werk je aan kennis en vaardigheden die nodig zijn om je werk goed te doen. Je krijgt les op school en je loopt stage. Naast beroepsvakken krijg je ook les in taal en rekenen en Burgerschap. Als je de opleiding goed doorloopt en je het entreediploma hebt ontvangen kun je doorstromen naar een niveau 2 opleiding in het mbo of je kunt aan het werk gaan.

Intakegesprek

Na aanmelding houden we een intakegesprek en maak je een taal- en rekentest. Samen met jou bekijken we zorgvuldig wat de kansen op een diploma zijn en welke begeleiding en onderwijsprogramma (bol of bbl) het beste bij jou past. Ook bespreken we of de richting die je kiest, goed bij je past. Je kunt kiezen uit verschillende richtingen. Je stage doe je in de gekozen richting.

Richtingen binnen Terra

Entree

Studieadvies

Binnen vier maanden nadat je bent begonnen met de entreeopleiding, krijg je een studieadvies. Dit kan een positief studieadvies zijn, maar ook een advies over een veranderding van leerweg of profiel. Als je na vier maanden onvoldoende vorderingen hebt gemaakt, kan de school je verplichten te stoppen met de opleiding.

Toelating

  • Je moet minimaal 16 jaar zijn op 1 augustus
  • Je hebt geen (vmbo-)diploma
  • Voor sommige richtingen gelden specifieke toelatingseisen

Entreeopleidingen worden aangeboden bij alle mbo-vestigingen van Terra. 

Terra werkt hierin samen met Alfa-college en Noorderpoort.