Geplaatst | 19-09-2016

Zesde ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag!

Zesde ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag! Tijdens de ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag 2015

Maaien, schudden, harken, ploegen, cultiveren, eggen en zaaien. Op maandag 19 september is het weer tijd voor de zesde ruwvoerwinning- en grondbewerkingsdag. Voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid, laat staan dat veel mensen deze vaardigheden tot in de puntjes beheersen. Voor de aanstaande professionals van Terra MBO is deze dag de kans om hun vaardigheden voor het eerst in de praktijk te oefenen. Hoewel de dag zich vooral focust op studenten van Terra MBO, trekt de dag ook steeds meer belangstellenden.

Programma
Ongeveer 150 studenten van Terra van de mbo-vestigingen Groningen, Emmen, Meppel en Winschoten zullen om 10.00 uur aanwezig zijn. De studenten gaan aan de slag met een scala van machines om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Er zal op 12 hectare grond, aan de Slochterweg 1 in Noordbroek, geoefend worden. Het gaat dan om ruwvoerwinning (o.a. maaien, schudden en harken) en grondbewerking (o.a. cultiveren, eggen, ploegen en spitten). Hiervoor is een indrukwekkende verzameling van machines beschikbaar gesteld. Te denken valt aan trekkers, opraapwagens, silagewagens, een hakselaar en een pers- en wikkelcombinatie. Op deze manier krijgen de eerste- en tweedejaars leerlingen direct inzicht in het werkveld.

Samenwerking
Uniek aan dit project is het aantal verschillende machines en werktuigen die op één dag bij elkaar en werkzaam zijn. Dit is mogelijk door de samenwerking tussen Terra MBO en bedrijven uit het werkveld. Deze bedrijven leveren gedurende een dag deze diverse verzameling aan machines en werktuigen. Daarnaast zijn de medewerkers ook een dag lang begeleider, waarbij ze de studenten alles over de machines mogen vertellen. De studenten kunnen hierdoor in de praktijk hun toekomstige werkzaamheden uitoefenen. Bedrijven die dit jaar mee doen zijn Geertsema Mechanisatie uit Munnekezijl, Breider Mechanisatie uit Hellum, De Vries Mechanisatie uit Beilen, Robertus Mechanisatie uit Tweede Exloërmond en Kamps de Wild uit Zevenaar. 

Deel dit op

Gerelateerd nieuws