Geplaatst | 22-10-2014

Wedstrijdploegen in de AOC-klasse

Wedstrijdploegen in de AOC-klasse

Tijdens de Nationale ploegkampioenschappen die op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober werden gehouden in Cortenoever (Brummen) ploegden er 10 leerlingen van verschillende AOC’s in Nederland mee in de AOC-klasse. Het doel dat de Ploegvereniging hiermee voor ogen heeft is het stimuleren van de aanwas van nieuwe wedstrijdploegers.

Donderdag 9 oktober was het zover. Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt begaven de teams zich naar het wedstrijdterrein waar de laatste voorbereidingen voor de wedstrijd werden getroffen. Na de officiële opening werd de parade afgenomen en vertrokken de ploegers naar het wedstrijdveld. Nadat de jalonstokken waren geplaatst werd om 11.45 uur gestart met het  ploegen van de openingsvoor. Over het algemeen lag deze voor er netjes bij, maar recht rijden lukte niet iedereen. Nadat de wedstrijdvlag was gestreken werden de markeervoren voor de geer getrokken. Na beoordeling van de openingsvoor werd de wedstrijd vervolgd. De eerste moeilijkheid, de aanstorting, lukte over het algemeen redelijk goed. De leerlingen kregen nu de smaak te pakken en ploegden dat het een lieve lust was. Het ploegen van een goede geer lukte bij de ene ploeger beter dan bij de andere. Ook de afwerking van de derde wendakker  (weer goed uitkomen bij je eigen aanstorting) lukte ook niet overal even goed. Naast negen wentelploegen deed er ook nog een rondgaande ploeg mee. Met een mooie, ruime openingsvoor en een mooie vlakke aanstorting begon hij de wedstrijd goed. Met redelijk vlak ploegwerk en een eindvoor die er mocht zijn liet hij zien dat rondgaand ploegen zeker niet onder doet voor het wentelpoegen.

Nog voordat de vlag was gestreken waren alle deelnemers klaar. Nadat de blanke delen van de ploeg waren ingevet en de trekkers weer waren opgeladen vond om 18.00 uur de prijsuitreiking plaats. De eindrangschikking was als volgt:

  1. Jur Veenink, Zeewolde  - Groenhorst College – (John Deere/Lemken - 182 punten
  2. Peter van Beek, Hooge Zwaluwe  - Prinsentuin College - (New Holland/Kuhn) - 168,5 punten
  3. Luuk Bolder, Didam  - AOC Oost - (New Holland/Rumptstad) - 162,5 punten
  4. Rolf Westers , Zuidhorn  - AOC Terra - (New Holland/Kverneland) - 160 punten
  5. Ad den Engelse, Marknesse  - Groenhorst College - (Fendt/Kuhn) - 159,5 punten
  6. Mark Beijert,  Waskemeer – AOC Terra - (Massey Ferguson/Kverneland) - 158 punten
  7. Klaas Willem Dijkstra, Oldehove  - AOC Terra -(Kubota/Rumptstad) - 155,5 punten
  8. Noud Wijne, Zevenbergen  - Prinsentuin College - (New Holland/Kuhn) - 153,5 punten
  9. Jinte Verstege, Doesburg  - AOC Oost - (Deuz-Fahr/Lemken) - 148 punten
  10. Job Stekenes, Noordhorn  - AOC Terra - (John Deere/Lemken) - 146 punten

Alle deelnemers in deze klasse kregen een certificaat van bekwaamheid uitgereikt door de voorzitter van de ploegvereniging Remmelt Panman. Voor de leerlingen was dit een geweldige ervaring. Ze waren het over een ding allemaal eens: ploegen in de AOC-klasse is een ervaring voor je leven!

Voor meer foto's van de kampioenschappen, klik hier.

Deel dit op