Geplaatst | 08-06-2018

Volop aandacht voor groen, activiteiten op het SuikerTerrein

Volop aandacht voor groen, activiteiten op het SuikerTerrein

Er zijn weer volop activiteiten te melden vanaf het Suikerterrein rondom het educatiecentrum van Terra. En dat alles in het kader van Waste no Waste. Een korte impressie:

Moestuinfestival Jong Leren Eten

Vandaag (woensdag) staat de moestuin centraal op het SuikerTerrein van Terra. Medewerkers uit het basisonderwijs en de kinderopvang uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland worden geïnspireerd om kinderen jong gezond te leren eten. Liedewij Loorbach verzorgde de opening. Zij is freelance journalist, gespecialiseerd in duurzaamheid. Daarna waren er allerlei workshops, zoals de kweektuin van het onderwijs, smaaklessen en smaakmissies, moestuinieren doe het samen. Een goed georganiseerde dag door o.a.  IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid  en team Waste no Waste.

Eerder deze week:

Landbouw en Voedsel

Op de dinsdag was er een interessante lezing met boeiende discussies. Sanderine Nonhebel (Rijksuniversiteit Groningen) hield een interessant wetenschappelijk verhaal over de voedselketen en hoe lastig het is om echt circulair te werken. Bas Cloo (Dutch Cuisine) vertelde over zijn eigen ervaringen over verspilling in de gastronomie en stipte o.a. meerdere oplossingen aan om verspilling tegen te gaan. Hero Havenga ((Landgoud Boer) vertelde over zijn zienswijze op en zijn ervaringen met zijn eigen biologische boerderij, biodiversiteit, innovatie en vermarkting.
Na afloop ontstond een levendige discussie met onderwerpen waarvan er een paar tijdens een Ronde Tafel Discussie op 26 juni zeker nog behandeld zullen worden.

Van Schaap tot Vilt

Maandag gingen leerlingen van Gyot Kentalis aan de slag met wol: eerst schaap scheren en dan aan het vilten.

Ook is er een educatieprogramma voor basisscholen rondom de thema's circulariteit, natuurlijke grondstoffen om ons heen.

Deel dit op