Geplaatst | 15-01-2016

Vierde plaats Skills Heroes Hovenier Hardenberg

Vierde plaats Skills Heroes Hovenier Hardenberg

Herman Visscher en Theodoor Kuijers, tweedejaars mbo-leerlingen van de hoveniersopleiding in Meppel hebben op 12, 13 en 14 januari meegedaan aan de Skills in Hardenberg.

Tegelijk met teams van vier andere scholen legden zij in 14 uur een tuin aan van 4 bij 4 meter. In de natuurlijke stadstuin moesten zij een houten vlonder, zitelement en pergola bouwen, een stuk verharding aanleggen en de tuin invullen met beplanting. Voor dit laatste moesten de leerlingen zelf een beplantingsplan maken. Bovendien kregen ze een criterium gericht interview over hun werkplanning en over de keuzes voor de beplanting.

Herman en Theodoor zijn vierde geworden. Als jongste ploeg met de minste ervaring zijn zij hier tevreden mee. Maar vooral vonden de jongens het een “monsterervaring”. De spanning, de tijdsdruk, maar vooral ook het contact met de jongens van de andere teams maakten het voor hun een onvergetelijke belevenis. Volgend jaar zullen zij zeker weer meedoen aan de kwalificatierondes.

Daar kwam nog bij dat de wedstrijd plaats vond tijdens de Groen Vakbeurs. Duizenden vakmensen hebben het werk van de jongens kunnen aanschouwen en dat gaf aan deze wedstrijd een extra accent.

Deel dit op
Opleidingen Hovenier