Geplaatst | 09-02-2021

VEELGESTELDE VRAGEN HIPPISCHE OPLEIDINGEN

VEELGESTELDE VRAGEN HIPPISCHE OPLEIDINGEN

Je vindt hier de antwoorden op alle veelgestelde vragen over onze Hippische opleidingen die gesteld zijn tijdens de Studiekeuzeweken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van onze social media-kanalen of mail naar voorlichting@terra.nl.

Hoe schrijf ik mij in voor een opleiding?
Inschrijven voor een opleiding bij Terra mbo doe je via de website. Je moet je uiterlijk op 1 mei hebben aangemeld. Alleen dan heb je recht op toelating voor de opleiding van je keuze. 

Wanneer zijn de stages?
De stageperiodes zijn per opleiding en studiejaar anders. Vraag jouw mentor op school naar de stageperiodes van jouw opleiding. Bij de opleiding tot Hippisch instructeur heb je blokstages. Kies jij voor de opleiding tot Zelfstandig medewerker en bedrijfsleider, dan heb je een lintstage en een beperkt aantal blokstages.
Bij een lintstages loop je een langere periode één dag per week mee bij een bedrijf. Bij een blokstage loop je gedurende een aantal weken fulltime mee.

Kun je een stage in het buitenland lopen?
Ja zeker, een buitenlandstage is niet verplicht, maar Terra stimuleert haar studenten om zich internationaal te oriënteren. Het is één groot avontuur en voor velen het hoogtepunt van hun schoolcarrière!

Hoeveel uur in de week rijd je paard met de bedrijfsleider Paardensport en Paardenhouderij?
Je bent ongeveer 4 uur in de week bezig met rijden/lesgeven (zowel theorie als praktijk). Daarnaast leer met een gerichte observatieopdracht ook veel van het kijken naar hoe andere studenten rijden/lesgeven.

Is Duits een verplicht vak?
Duits is geen verplicht vak maar kan als keuzedeel gekozen worden.

Hoe laat is het verzorgen van de paarden ‘s ochtends en tot hoe laat is de langste dag inclusief verzorgen?
Heb je staldienst? Dan start je om 8.15 uur. De staldienst ’s middags duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Wat is de werkgelegenheid?
De Hippische sector is een volwaardige economische sector met voldoende arbeidsperspectief. Een student die tijdens de opleiding al een netwerk opbouwt en kwaliteit laat zien heeft een goede kans op een baan. In het buitenland zien ze graag goed opgeleide werknemers uit Nederland.

Hoe hoog zijn de stalkosten?
Op dit moment (Q1 2021) zijn de stallingskosten € 62,50 per week. Dit is inclusief voer.

Is er ook een instapniveau om te mogen rijden?
Voor de opleiding Hippisch instructeur is er een instapniveau vereist. Voorrijden met eigen paard is een intakeactiviteit. Op basis van het voorrijden wordt gekeken of er een reële mogelijkheid is om de opleiding met goed gevolg te doorlopen. Kies jij voor de opleiding Zelfstandig medewerker of Hippisch bedrijfsleider dan is er geen instapeis. Een basis rijvaardigheid niveau is wel gewenst. Rijden en lesgeven is namelijk een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Moet je per sé een eigen paard hebben om de opleiding te volgen op niveau 4?
Voor de opleiding tot instructeur heb je een eigen paard nodig. Je moet gedurende de opleiding met je paard wedstrijden rijden en naar hoger niveau rijden als combinatie. Dat gaat niet als je geen eigen paard tot je beschikking hebt.
Alternatief is de opleiding bedrijfsleider. Dan maak je gebruik van schoolpaarden en kun je ook je instructeurs diploma behalen op aspirant niveau met als keuze om in het keuzedeel te kiezen voor ORUN basisinstructeur en dan ben je ook uiteindelijk instructeur maar dan zonder dat je eigen paard nodig hebt.

Rijd je op verschillende paarden of krijg je een vast rijpaard als je niveau 3 volgt?
Je hebt geen vast paard. We kijken wel welk paard goed bij jou past maar je moet natuurlijk met alle paarden kunnen werken.

Moet je de stage zelf regelen of word dit door school gedaan?
Samen met school zorg je voor een stageplek. Je zoekt zelf een stage en legt deze voor aan school, dan besluiten jullie samen of dit een goede plek is
 

Deel dit op