Geplaatst | 08-12-2020

Tuin make-over Terra MBO Meppel en Steenbreek

Tuin make-over Terra MBO Meppel en Steenbreek

Afgelopen vrijdag ging de schop de grond in. Studenten van Terra MBO Meppel gaven de tuin van Afina Bruinsma een make-over. Zij is de gelukkige winnaar van de fotowedstrijd van Steenbreek Meppel. “Mijn tuin bestaat nu eigenlijk uit alleen maar tegels,“ zegt Afina, “Ik wil er graag meer groen in, en ben erg blij dat de studenten mij hiermee helpen. Ik kijk er naar uit om straks van mijn groene tuin te kunnen genieten!”.

Make-over als afstudeerproject

Steenbreek Meppel vond student Bart van Looij van Terra MBO Meppel bereid om de make-over uit te voeren. “Voor mij is het een mooi afstudeerproject, waarin ik het hele traject kan doorlopen” aldus Bart, vierdejaars student groen. “Dat begint met een intake gesprek met de opdrachtgever en het uitmeten van de tuin. En daarna komt het leukst: het maken van een plan.” Na presentatie en goedkeuring van het plan en de bijbehorende offerte, is op vrijdag 4 december het startschot van de make over. Elke vrijdag in december zal een groep studenten aan het project werken. Als het weer meezit zal de tuin aan het eind van jaar opgeleverd worden.

Winnende foto

Een enkele bloeiende krokus worstelde zich dit voorjaar omhoog tussen de tegels in de tuin van Afina Bruinsma. De foto maakte een beetje triest, maar ook strijdlustig. “Voor de jury van de fotowedstrijd was het duidelijk: zo’n versteende tuin verdient een make-over,” vertelt Frans van der Meer, lid van de Werkgroep Steenbreek Meppel.

Steenbreek voor meer groen

De vrijwilligers van Stichting Steenbreek zetten zich sinds 2019 in Meppel in voor het groener maken van de omgeving onder het mom ‘tegels eruit, groen er in’. Frans legt uit: “Meer groen zorgt voor een prettiger leefomgeving. Door tegels te vervangen door planten wordt water bijvoorbeeld beter vastgehouden. Zo is er minder wateroverlast bij grote buien, en het tijdens warme dagen zorgt het voor verkoeling in de stad. Daarnaast is meer groen goed voor de biodiversiteit, dus de rijkdom aan soorten, en onze eigen gezondheid.” Hij vervolgt: “Deze make-over laat zien hoe je in je eigen tuin voor meer groen kan zorgen. Met deze en andere acties willen we iedereen inspireren om aan de slag te gaan, zodat we samen Meppel groener maken!”

Deel dit op

Gerelateerd nieuws