Geplaatst | 28-01-2015

Trekkercertificaat halen kan nog tot juli

Trekkercertificaat halen kan nog tot juli Het is nog tot 1 juli 2015 mogelijk om een trekkercertificaat te halen

Het is nog tot 1 juli 2015 mogelijk om een trekkercertificaat te halen. Dit kan na 1 juli omgewisseld worden voor het nieuwe T-rijbewijs. Het halen van een trekkercertificaat kan bij Terra. Dit is financieel aantrekkelijk voor iedereen die niet in het bezit is van een rijbewijs (bijvoorbeeld leerlingen tussen 16-18 jaar). Bestuurders die voor 1 juli 2015 een B-rijbewijs hebben of halen, hoeven geen examen te doen voor het T-rijbewijs. Zij mogen ook na 1 juli een tractor besturen op de openbare weg en krijgen het T-rijbewijs bijgeschreven na verlenging.

Een trekkercertificaat halen kan vanaf 16 jaar. De kosten van het behalen van het certificaat verschilt per school, maar liggen doorgaans in de buurt van 200 euro. Dat is een stuk goedkoper dan het T-rijbewijs, waarvoor hogere eisen gelden en een examen moet worden afgelegd bij CBR.

De theorie-eisen voor het trekkercertificaat kunnen worden geoefend op Toetsplaza. Bij het omwisselen van het trekkercertificaat naar een T-rijbewijs moet ook een eigen verklaring worden ingevuld. Deze eigen verklaring kan aanleiding zijn tot een uitgebreidere keuring door een arts van het CBR. Het trekkercertificaat moet voor 30 juni 2016 omgewisseld worden voor een T-rijbewijs. Dit is mogelijk vanaf 1 juli 2015.

Dus overweeg je om de opleiding Groen, Grond & Infra, Akkerbouw of Veehouderij te doen bij Terra? Informeer dan ook naar de mogelijkheden tot het behalen van het trekkercertificaat bij de vestiging van jouw keuze. 

Trekkercertificaat halen kan nog tot juli
Deel dit op
Beroepen