Geplaatst |

Terra sluit zich aan bij SDG-community

Terra sluit zich aan bij SDG-community

Terra heeft zich deze zomer als eerste groene onderwijsinstelling verbonden aan de SDG-community. Met tal van organisaties in binnen- en buitenland stellen we ons voor de gezamenlijke opgave om te werken aan een weerbare en duurzame wereld in 2030. Een wereld waar economische, ecologische en sociale waarden met elkaar in balans zijn, met als rode draad: laat niemand achter.

De SDG's (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG's zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Terra MBO neemt de SDG's op in het algemene onderwijsontwerp zodat het aan de basis ligt van de opleidingscurricula. Met het onderwijs, waarin internationalisering een belangrijke plaats heeft, kunnen we immers aan tal van SDG- doelen bijdragen. Natuurinclusieve landbouw, watermanagement, biodiversiteit, klimaatadaptatie, dierenwelzijn en voedselzekerheid en -kwaliteit zijn in dat opzicht onder meer erg relevant. 

Kies je voor een opleiding van Terra MBO dan werk je dus mee aan de SDG-doelen en aan een betere wereld!

Deel dit op