Geplaatst | 10-12-2015

Terra ontvangt Erasmus+ VET Mobility Charter

Terra ontvangt Erasmus+ VET Mobility Charter De houders van de eerste VET Mobility Charters!

Op 1 december jl. heeft Marjan Hammersma, Directeur-Generaal Cultuur en Media en binnen OCW verantwoordelijk voor Internationalisering, de eerste VET Mobility Charters uitgereikt aan mbo-instellingen die zich onderscheiden in het stimuleren en ontwikkelen van Internationalisering in het mbo.

Terra is één van de mbo-scholen die dit Europese certificaat heeft gekregen. In het hbo is een internationale stage of project gangbaar; het mbo maakt nu een inhaalslag in Internationalisering. 

Terra vindt internationalisering belangrijk. Leerlingen en medewerkers vergroten hun mogelijkheden door op internationale stage te gaan, een taalcursus te volgen of te werken aan verdere professionalisering. Evelien Kist, verantwoordelijk voor internationalisering bij Terra: “Leerlingen die terugkomen uit het buitenland, geven aan dat ze ontzettend veel geleerd hebben. Ze worden er heel zelfstandig van, leren een andere taal en cultuur goed kennen en ze doen extra ervaringen en kennis op in hun vakgebied. Daarnaast merken we dat medewerkers deskundiger en vol energie terugkomen van een buitenlands bezoek.”

Het VET Mobility Charter is een erkenning van deze inspanningen en het beleid om internationale mobiliteit mogelijk te maken. Met dit certificaat heeft de school recht op een vereenvoudigde subsidieaanvraag voor Europese mobiliteitsactiviteiten tot en met 2020.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws