Geplaatst | 10-12-2015

Terra ontvangt Erasmus+ VET Mobility Charter

Terra ontvangt Erasmus+ VET Mobility Charter De houders van de eerste VET Mobility Charters!

Op 1 december 2015 heeft Marjan Hammersma, Directeur-Generaal Cultuur en Media en binnen OCW verantwoordelijk voor Internationalisering, de eerste VET Mobility Charters uitgereikt aan mbo-instellingen die zich onderscheiden in het stimuleren en ontwikkelen van Internationalisering in het mbo.

Terra is één van de mbo-scholen die dit Europese certificaat heeft gekregen. Terra vindt internationalisering steeds belangrijker. Studenten en medewerkers vergroten hun mogelijkheden met een internationale leerervaring. Dit  ‘internationaleren’ kan op heel verschillende manieren: een internationale BPV (IBPV) voor studenten, een job shadowing opdracht voor docenten, lessen verzorgen in een ander land, een training volgen.

Evelien Kist, verantwoordelijk voor internationalisering bij Terra: “Studenten die terugkomen uit het buitenland, geven aan dat ze ontzettend veel geleerd hebben. Ze worden er zelfstandiger van, leren sneller een andere taal, leren een andere cultuur beter kennen en ze doen extra ervaringen en kennis op in hun vakgebied. Daarnaast merken we dat medewerkers deskundiger en vol energie en nieuwe ideeën  terugkomen van een buitenlands bezoek.”

Het VET Mobility Charter is een erkenning van deze inspanningen en het beleid om internationale mobiliteit mogelijk te maken. Met dit certificaat heeft de school recht op een vereenvoudigde subsidieaanvraag voor Europese mobiliteitsactiviteiten tot en met 2020.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws