Geplaatst | 22-04-2019

Terra mbo organiseert de Carrefour Européen 2019

Terra mbo organiseert de Carrefour Européen 2019

Op dinsdag 23 april komen circa 70 studenten en 10 docenten uit Frankrijk, Luxemburg en Duitsland voor de jaarlijkse Carrefour Européen naar Grolloo. Terra mbo organiseert dit jaar de bijeenkomst onder de naam CarreFood. Studenten van de opleiding het Groene Lyceum van de Terra mbo vestigingen Emmen, Groningen en Meppel, hebben samen met het expertteam Internationalisering van Terra mbo, de bijeenkomst voorbereid.

Programma
De eerste avond staat er een internationaal buffet op het programma. Alle landen nemen streek- en landeigen producten mee waar een heerlijk buffet van wordt gemaakt. De tweede dag zijn er excursies op de fiets naar food-gerelateerde en innovatieve bedrijven in de buurt van Grolloo. Ook een rondvaart door de Groningse grachten zal deze dag niet ontbreken. De dag wordt afgesloten met een diner bij Terra Groningen aan de Hereweg. De laatste dag van het programma vindt plaats op het terrein van Boerhaarshoeve in Grolloo, de standplaats van de CarreFood. Studenten van de opleiding Loonwerk van Terra Meppel mbo hebben een picking garden voorbereid. De gasten nemen kruiden en groenten uit eigen land mee om deze in te zaaien of te planten. Wethouder Bas Luinge van AA en Hunze zal de bijzondere tuin officieel openen. De jaarlijkse bijeenkomst wordt vervolgens feestelijk afgesloten. CarreFood is ook te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1123638247721949/.

Carrefour Européen
Carrefour Européen is een Europees netwerk voor land- en tuinbouwonderwijs dat sinds 1988 bestaat. Een waardevol netwerk waarin onder andere leerlingen, docenten en kennis- en opleidingservaringen worden uitgewisseld en gezamenlijk wordt nagedacht over de toekomst van Europees groen onderwijs.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws