Geplaatst |

Terra Incognita: 24 juli opening Grondwerk van Koos Buist

Terra Incognita: 24 juli opening Grondwerk van Koos Buist

MIR, reizend atelier en zelfvoorzienende mobiele tentoonstellingsruimte, staat deze zomer op Suikerterrein Terra in Groningen. Hier werken beeldend kunstenaars Koos Buist (juni, juli) en Wim Warrink (augustus, september). Op vrijdag 24 juli om 16.30 opent Koos Buist zijn expositie.

Terra Incognita
Kunstenaars Koos Buist en Wim Warrink werken samen met groene school Terra aan bijzondere nieuwe projecten onder de titel: Terra Incognita. Terra Incognita is de term voor onbekend gebied, de fantasieprikkelende witte delen op oude landkaarten: terrein waar je als ontdekkingsreiziger nog écht iets nieuws kan tegenkomen.  

Koos Buist
In juni en juli is de MIR het domein van beeldend kunstenaar Koos Buist. Koos studeerde in 2010 af aan de Academie Minerva in Groningen. Hij richt zich in zijn werk op 'alledaagse' natuur en haar relatie tot cultuur. Daarbij zoekt hij nieuwe perspectieven in samenwerking met wetenschappers. Voor Terra Incognita organiseert hij onder meer een onderzoekssafari: Expeditie Micro Naut. 

Tijdens zijn werkperiode houdt Koos zich bezig met water, aarde en bodemleven. Het voormalig Suikerterrein en de kennis van groene school Terra spelen daarbij een belangrijke rol. Door middel van installaties, proefopstellingen en video verbeeldt Koos zijn ontdekkingen. De eindpresentatie van zijn werk is te bezoeken op vrijdag 24 juli om 16.30. Op https://www.mirproject.nl/ vind je meer informatie, beeld en blog bij dit project, dat hij Grondwerk heeft genoemd. 

Deel dit op

Gerelateerd nieuws