Geplaatst | 05-03-2018

Terra Emmen in Suriname

Terra Emmen in Suriname helpen bij sterilisatieproject

Drie studenten van de opleiding Paraveterinair bij Terra Emmen zijn samen met docent Hiske Pekelder afgereisd naar Paramaribo om te helpen bij het sterilisatieproject van de Dierenbescherming.

Sander Brinks, Shalida Schoenmakers en Zoë Zwiggelaar, drie studenten van de opleiding Paraveterinair bij Terra Emmen zijn samen met docent Hiske Pekelder afgereisd naar Paramaribo om te helpen bij het sterilisatieproject van de Dierenbescherming. Het is de 10e keer dat dit project wordt georganiseerd.

Werkzaamheden
Sander, Shalida en Zoë zorgen dat de dieren die geopereerd worden door de dierenarts klaar zijn voor de operatie. Ze zorgen dat ze onder narcose gebracht, geschoren en getatoeëerd worden. Tijdens de operatie assisteren de studenten de dierenarts door bijvoorbeeld de baarmoeder vast te houden. Bovendien houden ze in de gaten of het nog goed gaat met de patiënt en dienen zo nodig extra anesthesie toe. Na de operatie verzorgen de studenten de wond van de patiënt en houden in de gaten of het dier goed bijkomt na de operatie. Dit allemaal terwijl het volgende dier alweer klaar gemaakt moet worden voor de volgende operatie. Best druk dus!
Sander was, samen met een stagiaire van het Wellant in Aalsmeer ingedeeld bij dierenarts Anton Fennema. Shalida Schoenmakers mocht assisteren bij dierenarts Maaike Fennema en Zoë Zwiggelaar is samen met een stagiaire van het Wellant in Gouda verantwoordelijk voor de assistentie bij dierenarts Jeanet Veenema.

Ervaringen
Vanuit Paramaribo vertellen de studenten over hun ervaringen tijden het project.
Sander Brinks: “Het is een bijzonder mooi en dankbaar project. Er hangt een geweldige sfeer en het is zeker een aanrader voor iedereen om mee te gaan! Als je het te pakken hebt wil je ieder jaar weer.”
Shalida Schoenmakers: “Ik ben ontzettend blij dat ik mee ben gegaan met het project, niet alleen om 8 uur je longen uit je lijf te werken maar het is ook nog eens enorm dankbaar werk. Het is mooi om bij zoveel dingen betrokken te worden, je leert van alles en mag alles proberen. Voor een ieder die de opleiding paraveterinair volgt is dit zeker een aanrader, niet alleen voor een mooi CV maar ook voor een geweldige ervaring!”
Zoë Zwiggelaar: “Na een week lang werken in de hitte, met meer dan 20 muggenbulten op mijn benen kan ik met zekerheid zeggen dat ik volgend jaar weer heen wil! Het sterilisatieproject is een geweldig initiatief met allemaal lieve mensen. De honden zijn heel anders dan ik ken in Nederland. De meeste zijn erg lief en reageren niet eens op de prik. Ik leer veel van het samenwerken met Jeannet Veenema. Ik mag assisteren bij de operaties, de voor- en nazorg zijn mijn verantwoordelijkheid. Het is hier echt fantastisch!”
Tijdens het project, dat te volgen is op de facebookpagina Jaarlijkse grote sterilisatie actie voor honden en katten in Suriname, zijn dit jaar 615 dieren geopereerd in twee weken tijd. Donderdag komen de studenten en docent terug naar Nederland.
 

Terra Emmen in Suriname
Deel dit op