Geplaatst | 16-01-2017

Studenten van Terra Emmen mbo plaatsen zich voor finale Skills Heroes Melkveehouderij

Studenten van Terra Emmen mbo plaatsen zich voor finale  Skills Heroes Melkveehouderij

Voor de eerste keer vond op maandag 16 januari 2017 de kwalificatiewedstrijd Skills Heroes Melkveehouderij plaats bij praktijklocatie Maatschap Bom-Wessels in Emmercompascuum. Terra studenten Jasper Enting en Dennis Renting van Terra Emmen mbo hebben deze voorronde gewonnen en mogen naar de finale.

Jasper Enting en Dennis Renting staken volgens de vakjury met kop en schouders boven de andere deelnemers uit. Tijdens de wedstrijden moeten de deelnemers laten zien wat in huis hebben op het gebied van koeien separeren en melken, klauwen beoordelen en het bouwen van kalverhokjes. Maar ook moeten zij rantsoen en kalvermelk beoordelen. Jasper en Dennis lieten zien dat zij de ‘skills’ echt goed beheersen. Daarnaast lieten zij zien dat zij vakvolwaardige beginnende beroepsbeoefenaars zijn die elkaar verstaan als het aankomt op aansturen en samenwerken, het hanteren van dierwelzijn en het werken onder (tijds)druk.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen, zoals verpleegkunde, lassen, grafisch vormgeven, bloembinden en een breed scala aan technische beroepen. Skills Heroes start met voorrondes. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen.  De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale. De finales vinden dit jaar plaats van 7 t/m 9 maart, op Boerderij de Veenweiden te Zegveld. In de finale wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

De komende weken gaan Jasper en Dennis nog even flink oefenen, zodat ze maximaal voorbereid zijn op de finalewedstrijden.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws